Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Divizia A2, Academia de Volei Tomis Constanța a dat șansă junioarelor să crească și să ia pulsul meciurilor tari (GALERIE FOTO)

ro

25 Mar, 2022 00:00 2395 Marime text

 
  • Tânăra echipă a Academiei Tomis s-a clasat pe locul șase în faza I a competiției (sezon regulat).
  • În etapa următoare, echipa de pe litoral s-a duelat tur - retur cu formația de pe locul trei, CSM București.
  • Dubla din play-off i-a revenit echipei din capitală, care a câștigat cu 3-0 și cu 3-2.
 
Echipa feminină de la Academia de Volei Tomis Constanța care a evoluat în sezonul 2021/2022 al competiției de senioare Divizia A2, seria Est, au încheiat campionatul cu o dublă cu CSM București, în faza a II-a (play-off) a întrecerii.
 
Tânăra echipă a Academiei Tomis s-a clasat pe locul șase în faza I (sezon regulat), astfel că în etapa următoare s-a duelat cu formația de pe locul trei, CSM București. Pregătite de un staff tehnic format din Radu Began, Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu, jucătoarele de pe litoral au acumular 14 puncte în faza I, înregistrând în 14 partide patru victorii (trei cu 3-0 sau 3-1 și una cu 3-2) și zece eșecuri (trei cu 2-3 și lapte cu 1-3 sau 0-3). De cealaltă parte, CSM București a strâns 22 de puncte în sezonul regulat. Dubla din play-off i-a revenit apoi formației din capitală, care a câștigat cu 3-0 (25-13, 25-22, 25-16) pe teren propriu și cu 3-2 (13-25, 25-19, 26-24, 24-26, 16-14) pe litoral, în ultimul meci al sezonului pentru Academia Tomis. Din faza a II-a s-au calificat în faza a III-a (turneu) câștigătoarele celor patru întâlniri (jucate tur - retur): CSM București, CSM Focșani, CSU Hygienum Galați și FC Argeș.   
 
Au salvat minge de meci în setul 4
 
Disputa de la Constanța cu CSM București a fost una dintre cele mai frumoase pe care Academia de Volei Tomis le-a jucat în acest sezon. Gazdele au salvat minge de meci în setul 4, iar, de la 21-24, au revenit pe tabelă, cu cinci puncte consecutive, trimițând partida în set decisiv! „Și acolo suspansul a fost inevitabil, ambele echipe prestând un volei spectaculos. S-a încheiat 16-14 în set decisiv, într-un meci în care o parte dintre jucătoare (n.r. de la Academia Tomis) au lipsit, fiind angrenate în Turneul Semifinal al Speranțelor, organizat tot la Constanța“, se arată pe pagina de Facebook a academiei constănțene.
 
Victorii muncite și meciuri spectaculoase
 
În acest sezon, lotul Academiei Tomis care a jucat în Divizia A2 a fost format din: Bianca Cojocaru, Doina Cojocaru, Diana Milea, Diana Dumitru, Cosmina Marinescu, Andrada Alecu, Mihaela Otcuparu, Maria Roset, Bianca Brânză, Ana Brotea, Ruxandra Cojocaru, Sara Buricea, Alexia Ruci, Ana Ciocan, Alexandra Radu, Nicole Toma și Alessia Crețu, din staff-ul tehnic făcând parte Radu Began, Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu.
 
„A fost un sezon în care Constanța și-a format lotul având un obiectiv clar: acela de a da șansa junioarelor să crească, să ia pulsul meciurilor tari din a doua ligă a României, ca mai apoi jucătoarele să facă pasul spre eșalonul superior. Cu un lot format din jucătoare din Divizia Speranțe, cărora li s-au alăturat în teren de-a lungul sezonului experimentatele Doina Cojocaru, Diana Dumitru, Cosmina Marinescu, Vanesa Deșliu și Bianca Cojocaru, Academia de Volei Tomis a obținut victorii muncite și a oferit meciuri spectaculoase oferind șansa jucătoarelor de perspectivă ale județului Constanța de a performa la un nivel mult mai ridicat decât cel al categoriei lor de vârstă. Fetele nu vor intra în vacanță de volei, cele mai multe dintre ele participând la fazele semifinale și finale din campionatele naționale de Speranțe unde județul Constanța are jucătoare foarte talentate“, este mesajul Academiei Tomis.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a Academiei de Volei Tomis Constanța.
 
Citește și:
 
Speranțele Academiei de Volei Tomis Constanța, calificate la turneul final fără nicio înfrângere (GALERIE FOTO)
  
Voleibalistele de la Academia Tomis Constanța susțin ultima partidă din sezonul regular al Diviziei A2
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii