Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:07 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini rare Celebrul culturist Cristian Mihăilescu, student, la 20 de ani! Cu cine a fost coleg de cameră (galerie foto)

ro

14 May, 2020 00:00 5802 Marime text

Bogata colecție de poze-document a antrenorului emerit de natație din Constanța Octavian Tileagă cuprinde și imagini din tinerețe cu celebrul culturist Cristian Mihăilescu, multiplu campion național și mondial, campion european și fost președinte al Federației Române de Culturism, o somitate în materie și una dintre legendele din România ale acestui sport.

Acum în vârstă de 69 de ani, Mihăilescu, antrenor la secția de culturism și fitness a CS Farul Constanța, apare în instantaneele lui Tileagă la vârsta de 20 de ani, în iulie 1971, pe când era student în anul II la „Sport“, la București. Împreună cu colegii săi, printre care și Octavian Tileagă, Cristian Mihăilescu se afla cu ocazia unei acțiuni studențești la Sulina, în județul Tulcea. Deja culturist, cel care avea să-și adauge în palmares nenumărate titluri, avea să conducă din postura de președinte al FRC culturismul românesc și avea să devină antrenor emerit apare în imagini, cum altfel, decât pozând, în poziții de culturism.

Poreclit „Mușchiuleț“


„Cristian Mihăilescu, poreclit «Mușchiuleț», primul meu coleg de cameră la facultate. Aflat la începutde carieră sportivă, avea să ajungă multiplu campion național, laureat al multor competiții internaționale de culturism. În anul 2003, și-a încununat cariera sportivă cu o performanță uluitoare pentru România, participând în Statele Unite ale Americii la Mister Olympia Masters, unde a cucerit medalia de argint. Un prieten și un coleg de excepție, simpatizat fără excepție de toți studențiidin IEFS“, a fostcmentariul lui Octavian Tileagă pe marginea pozelor cu Mihăilescu. Într-una dintre acestea, Cristian apare într-o „comparație“ cu Adrian Goreac, viitor antrenor-coordonator al lotului feminin de gimnastică al României.   

„Jos pălăria!“


Imaginile din 1971 care-l înfățișează pe Cristian Mihăilescu a atras comentarii de apreciere din partea prietenilor. „Minunat! Profesor și exemplu de dăruire și perseverență. Și acum arată la fel, dar chiar mai bine; încă nu și-a pus ganterele în cui. Să fiți sănătos, dle Profesor și prieten“, a scris Iulian Radu. „Absolut real! Un om deosebit. Toți colegii îl iubim de peste 50 de ani!“, a răspuns Octavian Tileagă. „Felicitări pentru întreaga carieră sportivă!“, a postat Carmen Nițu. „Una de excepție, într-adevăr! Jos pălăria“, a fost răspunsul lui Tileagă.

Doctor în educație fizică, disciplina culturism


De-a lungul unei cariere prodigioase, Cristian Mihăilescu a cucerit zeci de titluri de campion al României, începând să practice acest sport de la vârsta de 12 ani. Grație rezultatelor de vârf pe care le-a avut apoi cu elevii săi, atât pe plan intern, cât și internațional, a dobândit și calitatea de antrenor emerit. Totodată, este și doctor în educație fizică, disciplina culturism, titlu obținut în anul 2005. „Pentru mine, culturismul este un mod de viaţă, aşa cum e mâncarea pentru alţii. Vreau să dau un exemplu, atât celor tineri, cât şi celor de vârsta mea, că mişcarea şi exerciţiul fizic aduc beneficii enorme pentru sănătate", a declarat antrenorul emerit Cristian Mihăilescu.  

Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă, Diana Pivniceru, Mihai Dehelean)

Citește și:

Un multiplu campion al Constanţei a plecat în America

CS Farul Constanţa, pe primul loc. Zece medalii! Remus Boroiu, campion naţional la bodybuilding classic şi la games classic bodybuilding (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii