Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un multiplu campion al Constanţei a plecat în America

ro

22 Dec, 2012 00:00 5140 Marime text
culturism.jpgMultiplul campion naţional constănţean de culturism Cristian Mihăilescu va petrece Crăciunul şi Anul Nou în SUA, la fiica sa, care s-a stabilit acolo. Mihăilescu a plecat peste Ocean alături de soţia sa, iar în patria culturismului, cum este considerată America, nu va pierde prilejul de a vizita săli de antrenament şi de a se întâlni cu cei mai buni profesionişti.

În vârstă de 62 de ani, Mihăilescu este un fenomen de longevitate sportivă, deţinător a numeroase titluri naţionale şi internaţionale, inclusiv un loc doi la Masters Olympia (cel mai important concurs profesionist mondial), la categoria +50 ani. Cu câteva zile în urmă, Mihăilescu a cucerit încă o medalie, argint la Campionatul Mondial din Budapesta, la categoria masters 60 - 65 ani. „M-a învins rusul Alexander Yashankin (60 de ani), un vechi adversar de-al meu. A fost mai masiv decât mine, 90,3 kg faţă de 78 kg ale mele. Eu am prezentat o musculatură mai calitativă, însă arbitrii l-au preferat pe el. Lupta dintre noi se întinde pe ani buni, iar victoriile au fost împărţite până acum. Sper ca la următorul prilej când ne vom întâlni din nou pe scenă să câştig eu", a declarat Mihăilescu.

Preşedinte al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Cristian Mihăilescu a avut o misiune dublă la Budapesta: a concurat, dar i-a şi îndrumat pe doi elevi de-ai săi, în calitate de antrenor la Clubul Sportiv Farul Constanţa. Ambii au urcat pe podium: Cristina Chiriţă (23 de ani) a luat medalie de argint la bodyfitness junioare, categoria 163 cm, iar Mihăiţă Vişan (21 de ani) s-a clasat pe locul trei, la fitness juniori. Cristina a fost nedreptăţită însă de arbitraj, fiind clar mai bună decât campioana, Jana Cernovska, din Cehia. „Toată sala a văzut-o pe Cristina pe locul întâi. De altfel, ea era prima după runda de debut. Însă, după ce concurentele şi-au schimbat costumele pentru runda a doua, a fost declasată, trecând pe primul loc (de pe poziţia a cincea) sportiva din Cehia", a explicat multiplul campion constănţean.

Sursa foto: ronnie.cz

Un mod de viaţă

În familia Mihăilescu, exerciţiul fizic stă la loc de cinste, toţi membrii fiind extrem de activi din acest punct de vedere. Pe lângă Cristian, nu se abate de la acest stil de viaţă nici soţia sa, dar nici copiii, fata şi băiatul. Fiul, care este avocat în Bucureşti şi care trage de fiare în continuare ca în anii adolescenţei. „Pentru mine, culturismul este un mod de viaţă, aşa cum e mâncarea pentru alţii. Vreau să dau un exemplu, atât celor tineri, cât şi celor de vârsta mea, că mişcarea şi exerciţiul fizic aduc beneficii enorme pentru sănătate", a declarat antrenorul emerit Cristian Mihăilescu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii