Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:46 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Imagini de la eveniment Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a jucat într-un meci demonstrativ de oină la Constanţa (galerie foto+video)

ro

10 Nov, 2017 10:16 1968 Marime text
Excelenţa Sa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, joacă astăzi într-un meci demonstrativ de oină la Constanţa. 

Domnia sa este prezent astăzi la Constanţa cu ocazia unei vizite oficiale şi a ales să includă în program şi participarea la un antrenament al echipei Frontiera Tomis Constanţa. 

În acest sens, Federaţia Română de Oină, în colaborare cu Frontiera Tomis Constanţa, Spicu Horia şi Garda de Coastă, organizează astăzi un meci demonstrativ, la sediul Poliţiei de Frontieră, activitate la care participă, jucând oină, şi Excelenţa Sa Paul Brummell.

În plus, cu această ocazie, vor fi purtate discuţii legate de sporturi asemănătoare care se practică în Marea Britanie, pentru a stabili o posibilă colaborare.

„Federaţia mulţumeşte deopotrivă celor implicaţi în organizarea evenimentului şi domnului Paul Brummell, care este interesat de promovarea şi practicarea sportului nostru naţional“, a declarat constănţeanul Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină.

UPDATE. ora 11.30

Partida s-a încheiat la egalitate, 10-10, iar la final ambasadorul a strigat de trei ori „Trăiască!”, alături de ceilalţi jucători, la îndemnul lui Nicolae Dobre, obişnuita formulă de sfârşit de meci fiind: „Pentru arbitraj şi echipa adversă, de trei ori Trăiască!“.

Ambasadorul Paul Brummell a primit şi o serie de cadori din partea celor de la oină: o minge şi un baston de oină, o carte dedicată sportului naţional al României (enciclopedia oinei) şi un pliant cu regulile jocului, un tricou de campion şi o medalie („Vă considerăm campionul nostru!", după cum a spus Nicolae Dobre), un tricou aniversar de la Frontiera Tomis Constanţa (care în acest an a împlinit 45 de ani de activitate) şi o diplomă de excelenţă din partea Federaţiei Române de Oină, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înfiinţarea forului.   

Domnul ambasador s-a descurcat. În primul rând, mi-a plăcut că a gândit. Execuţiile sale nu au fost comparabile cu cele ale jucătorilor de la Frontiera Tomis, dar era şi normal, ei sunt campionii României, dar a gândit jocul. Vreau să-i mulţumesc domnului ambasador că este alături de sportul naţional al României, a spus Nicolae Dobre.  


UPDATE. ora 10.55

"După Revoluţia din Decembrie 1989, oina a cam dispărut şi vreau să felicit Federaţia Română de Oină şi cluburi precum Frontiera Tomis Constanţa, pentru că au făcut ceva foarte important în direcţia păstrării şi a dezvoltării oinei. Nu sunt un tip foarte sportiv, astfel că va fi o experienţă foarte interesantă pentru mine, cu atât mai mult cu cât am posibilitatea de a afla mai multe despre acest sport special, a mai precizat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.



UPDATE. ora 10.50

Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină, îi explică în amănunt regulile jocului de oină ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti.

"Am văzut un meci de oină la Bucureşti, finala Cupei Regelui, şi am vrut să ştiu mai mult despre oină. Consider că sporturile tradiţionale sunt foarte importante pentru fiecare ţară. Ştiu că oina are tradiţie, jucându-se meciuri în România şi în secolul 14", a mai spus ambasadorul Paul Brummell.

UPDATE. ora 10.30

Ambasadorul Paul Brummell a ajuns la teren. Poartă un tricou galben cu însemnele Federaţiei Române de Oină cu mesajul "Iubesc oina". 

"Sunt foarte fericit să port acest tricou. Vreau să sprijin dezvoltarea oinei", a declarat ambasadorul.


Exerciţiul demonstrativ de oina a început. Pe teren se confruntă echipele Frontiera Tomis şi Spicu Horia. Ambasadorul Paul Brummell joacă la echipa Spicu. 

UPDATE: ora 10.15

Jucătorii se încălzesc în acest moment pe teren. În scurt timp va începe partida.

Ti-a placut articolul?

Comentarii