Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud, în grupele Cupei EHF. Ca pe vremea HCM-ului! Ionuţ Stănescu - „A fost o seară magică pentru noi şi pentru Constanţa“

ro

27 Nov, 2018 00:00 1870 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa s-a calificat în grupele Cupei EHF, la numai trei ani de la înfiinţarea clubului. Joi, formaţia de pe litoral îşi va afla adversarele din întrecerea continentală, iar în aceeaşi zi va disputa la Constanţa derby-ul cu CSM Bucureşti.
 
HC Dobrogea Sud a acces în grupele Cupei EHF după o dublă victorie, în turul trei preliminar, contra formaţiei suedeze HK Malmo: 23-22 în deplasare, 34-28 pe litoral. „A fost o seară magică pentru noi şi pentru Constanţa, ca pe vremea HCM-ului. Îi mulţumim publicului. Am reuşit să umplem Sala Sporturilor. N-am mai văzut de mult timp atâta lume la un meci de-al nostru. Mă bucur enorm că am reuşit să ne calificăm după un meci pe care l-am controlat de la început până la sfârşit şi care nu face decât să ne dea speranţe pentru grupele Cupei EHF. Sunt echipe foarte puternice în grupele Cupei EHF. Avem nevoie de mai mult decât noroc ca să atingem Final Four. Aşteptăm adversarele la Constanţa ca să ne bucurăm împreună de handbal“, a declarat Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud. „A fost un meci greu, dar am câştigat. A fost un meci important, şi pentru noi, şi pentru Constanţa. Le mulţumim spectatorilor pentru susţinere. A fost o atmosferă foarte frumoasă şi suntem fericiţi de succes“, a precizat interul Stevan Vujovic.
 

„Nu prea ai de unde alege“

 
Extrema George Buricea, unul dintre veteranii HC Dobrogera Sud, a spus că echipa aşteaptă încrezătoare partidele din grupe. „Suntem foarte fericiţi, întrucât am reuşit după numai trei ani de la înfiinţarea clubului să ajungem în grupele Cupei EHF. Ceea ce alte echipe nu au reuşit în toată istoria lor noi am reuşit după numai trei sezoane. Sunt foarte mândru de clubul nostru şi de băieţii care formează echipa. Atmosfera ne-a adus aminte de vremurile HCM-ului. Lumea s-a întors acasă. Handbalul e la el acasă şi era păcat să nu fie aşa. M-am uitat pe lista echipelor cu care ne-am putea confrunta în grupe. Sunt foarte bune, nu prea ai de unde alege. Unii dintre noi suntem obişnuiţi însă cu grupele întrecerilor continentale inter-cluburi. Vor fi partide extrem de dificile. Ca să reuşeşti depăşirea grupelor, trebuie să câştigi tot acasă şi să aduci puncte din deplasare. Va fi greu, dar nu imposibil. Suntem încrezători în şansele noastre. Ne putem gândi şi la Final Four, de ce nu? Într-adevăr, ai nevoie de puţin noroc la tragerea la sorţi“, a precizat Buricea.
 

Cine s-a mai calificat în grupe

 
Tragerea la sorţi pentru grupe se va desfăşura joi. În această fază, pe lângă HC Dobrogea Sud s-au mai calificat THW Kiel, Fuchse Berlin, Saint Raphael, TSV Hannover, Holstebro, GOG Gudme, Balatonfuredi, Grundfos Tatabanya, Granollers, La Rioja, Cuenca, Rabotnik Bitola, Nexe, Azoty Pulawi și FC Porto. În aceeaşi zi, la Constanţa, în etapa a 12-a a Ligii Naţionale, se va disputa derby-ul campionatului, HC Dobrogea Sud (locul 2, cu 27 de puncte) - CSM Bucureşti (locul 1, cu 28 de puncte şi un meci în minus). Partida începe la ora 17.30 şi va fi transmisă în direct de TVR HD.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 

Imagini de la eveniment HC Dobrogea Sud a învins HK Malmo și la Constanța și s-a calificat în grupele Cupei EHF (galerie foto+video)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii