Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 15 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații analizează măsura preventivă în dosarul celor patru judecători din Constanța ce ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă!

ro

20 Feb, 2024 17:00 757 Marime text
 
 
  • Conform procurorilor, „inculpatul a afirmat că îi va judeca el pe judecători şi pe familiile lor, că nu va avea niciun fel de milă faţă de ei, că pedepsele pe care el le va aplica vor fi deosebit de aspre, că îi va vâna şi îi va face să simtă cel mai cumplit coşmar al lor, învederându-le că o armă de foc se poate procura cu uşurinţă“.
  • Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Miercuri, 21 februarie 2024, Judecătoria Constanța va analiza măsura preventivă dispusă în dosarul în care patru judecători din Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul cu numărul unic 4533/212/2024/a2, cauză în care, „Drăgulin Doru Ionuț“ are calitatea de inculpat.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, dosarul „mamă“ are numărul unic 4533/212/2024, părțile vătămate fiind judecătorii „Stănescu-Sas Mihail“, „Popescu Crina Mihaela“, „Tudor Veronica“ și „Bodean Claudia“, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta ba putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Oficial de la Parchet

 

Urmare a comunicatului de presă nr. 108/VIII/3/IP/2023 din 29.12.2023, Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
 
La data de 16.02.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatul D.D.I., pentru săvârşirea infracțiunilor de ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 C. pen., rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (7 acte materiale), ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 C.pen., rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (7 acte materiale), ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 C.pen., rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (6 acte materiale), şi ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 C.pen., rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen.În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:


 
În perioada 02.09.2023 – 16.10.2023, prin intermediul unor mesaje trimise prin poşta electronică către adresa Curţii de Apel Constanţa, inculpatul D.D.I. a ameninţat cu acte de violenţă patru judecători, membri ai unor completuri ce aveau ori au avut spre soluţionare dosare civile privind cereri formulate de inculpat.
 
În concret, inculpatul a afirmat că îi va judeca el pe judecători şi pe familiile lor, că nu va avea niciun fel de milă faţă de ei, că pedepsele pe care el le va aplica vor fi deosebit de aspre, că îi va vâna şi îi va face să simtă cel mai cumplit coşmar al lor, învederându-le că o armă de foc se poate procura cu uşurinţă.
 
S-a reţinut totodată că inculpatul a acţionat în scopul de a-i intimida pe magistraţi şi de a-i constrânge să nu amâne cauzele sale, pentru a pronunţa cu celeritate hotărâri favorabile lui, în urma cărora el dorea să obţină suma de 100000 de lei, cu titlul de daune morale, de la patru persoane cu care se afla în litigiu.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Sentință definitivă în dosarul în care doi procurori din DNA Constanța ar fi fost amenințați! Judecătorii au decis achitarea (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii