Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud a cucerit Cupa României Sandu Iacob - „E lucrul senzaţional care mi se putea întâmpla. Pentru aşa ceva am venit la Constanţa“

ro

20 Mar, 2018 00:00 2186 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a cucerit în premieră Cupa României, triumfând în turneul Final Four de la Constanţa, în care a învins în finală Poli Timişoara cu 23-21 (11-12). A fost o seară minunată în Sala Sporturilor, publicul senzaţional purtând spre victorie echipa de pe litoral.

„E un sentiment nou, sunt foarte bucuros. Bucuria a venit şi din tribună, şi din teren. Rezultatul s-a născut ca urmare a muncii noastre de până acum. Îi felicităm pe toţi cei care au contribuit la această performanţă, finanţatori, susţinători morali, jucători, membrii staff-ului medical şi toţi ceilalţi. A fost o presiune foarte mare. Noi am încercat să ne facem treaba cât mai bine şi cred că am reuşit. Ţinând cont de experienţa pe care o am, e lucrul senzaţional care mi se putea întâmpla. E lucrul pentru care am venit la Constanţa, pentru meciuri de acest gen şi trofee. Eram obligaţi să câştigăm întrucât am jucat în faţa propriilor suporteri. În finală, au contat soluţiile pe care le-am găsit. În prima repriză, ne-am precipitat puţin pe faza de atac. După pauză, am jucat mai relaxat, iar apărarea a funcţionat mult mai bine“, a declarat Sandu Iacob, antrenorul principal al HC Dobrogea Sud.
 
Căpitanul formaţiei constănţene, Laurenţiu Toma, a subliniat că, după o primă repriză pe care a încheiat-o în dezavantaj, HC Dobrogea Sud a reuşit să întoarcă meciul după pauză.

„Ne bucurăm că acest eveniment a adunat multă lume la sală. A fost o finală foarte grea. Am reuşit să strângem rândurile şi să întoarcem rezultatul. Timişoara este o echipă extrem de puternică. Întotdeauna am avut meciuri grele cu ea. Mă bucur că azi i-am învins şi am cucerit Cupa României, un trofeu pe care ni l-am dorit şi pe care îl merităm. În plus, ne-a adus calificarea în cupele europene. Constanţa a arătat ca o echipă unită şi a avut un public minunat în spate, care ne-a susţinut pe tot parcursul meciului. De asemenea, am avut şi puţin noroc. Ne bucurăm de aceste rezultate frumoase şi sperăm ca în viitor să se construiască şi o nouă sală la Constanţa“, a arătat Laurenţiu Toma.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii