Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal Meci de gală în Sala Sporturilor, CSM Constanța - Dinamo! Primele două clasate se duelează în derby-ul etapei

ro

08 Apr, 2023 00:00 2132 Marime text
  • Cu trei runde înaintea încheierii campionatului, formația de pe litoral are două puncte în plus față de echipa de poziția a treia, Minaur Baia Mare.
 
Etapa a 24-a a Ligii Naționale de handbal, întrecerea masculină, aduce pe litoral, în derby-ul rundei, un meci de gală: CSM Constanța - Dinamo București.
 
Marea rivalitate dintre Constanța și Dinamo de la handbal va cunoaște, sâmbătă, 8 aprilie, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța, un nou episod. Aflată pe locul doi în clasament, CSM Constanța primește, de la ora 19.00, în etapa a 24-a, vizita liderului cu punctaj maxim, Dinamo, echipa care domină întrecerea internă, iar de curând a cucerit un nou titlu de campioană. Cu trei runde înaintea încheierii Ligii Naționale, formația de pe litoral are două puncte în plus față de echipa de pe poziția a treia, Minaur Baia Mare (54 - 52), iar în meciul cu Dinamo „delfinii“ luptă să-și mențină poziția de vicelideri. În aceeași etapă, Minaur are meci pe teren propriu cu CSM Focșani 2007 (locul 5, cu 41 de puncte), partida fiind programată duminică, 9 aprilie, de la ora 17.30. 
 
CSM Constanța
„Haideți să umplem Sala Sporturilor!“. La handbal, meci, sâmbătă, contra campioanei Dinamo. Spectacol și la baschet

  
„Sâmbătă, va fi primul meci dintr-o serie de două în decurs de patru zile în care echipa noastră va întâlni campioana României, atât în Liga Zimbrilor, cât și în Turul 3 al Cupei României. Pentru echipa noastră, miza este menținerea pe locul 2. Constanța luptă pentru medaliile de argint ale actualei ediții de campionat. Haideți să umplem Sala Sporturilor!“, este mesajul CSM Constanța adresat fanilor.
 
Echipa gazdă nu îl va avea pe banca tehnică pe antrenorul principal, George Buricea, suspendat. CSM Constanța are gândul numai la victorie, încurajată și de jocul din tur, în care Dinamo s-a impus, scor 33-29, însă formația de pe litoral a jucat foarte bine. A condus la pauză cu 16-12 și mare parte din meci, Dinamo reușind să întoarcă rezultatul abia pe finalul partidei! Și atunci, ca și acum, Dinamo și CSM Constamța ocupau primele două poziții în clasament.
 
„Am fost 55 de minute peste Dinamo! Echipa noastră a luptat admirabil pe terenul campioanei, dar efortul a fost uriaș pentru că Dinamo a aliniat de fapt… două echipe. După o primă repriză aproape perfectă, pe care au câștigat-o cu 16-12, băieții lui George Buricea au rămas la conducere și au dat sarea și piperul derby-ului din Capitală. Echipa lui Xavi Pascual a egalat prima dată abia în minutul 51! ără Brasseleur, accidentat, CSM Constanța l-a pierdut, în minutul 49, pe Chikovani, care a primit a treia eliminare. Dinamo, iertată de o eliminare clară la Alex Pascual și judecată cu o clemență extrem de mare la apărările în semicerc, cu mai mult oxigen pe final, a reușit să întoarcă rezultatul, cu 4 minute înainte de fluierul final. Rămânem cu gândul că puteam obține mai mult din această deplasare în fața unei echipe care poate produce un nivel de handbal incontestabil în Liga Zimbrilor. Vasile a încheiat meciul cu 12 parade, iar Komogorov a înscris 8 goluri. nfrângere, dar după un meci formidabil făcut de echipa noastră, care rămâne pe locul 2 în clasament. Felicitări pentru dăruire, băieți!“, s-a arătat pe pagina de Facebook a CSM Constanța după partida din capitală, disputată în etapa a 11-a.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța handbal)
 
Citește și:
 
Handbal
Dinamo a câștigat derby-ul cu CSM Constanța, care a condus însă mare parte din partidă. „Un meci formidabil făcut de echipa noastră“

 
Handbal
CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în sferturile Cupei României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii