Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal. CSM Constanța și Dinamo București, duel european Primul meci al dublei din EHF European League se joacă pe terenul „câinilor”

ro

19 Feb, 2024 17:00 1298 Marime text
  • Handbaliștii de la Dinamo și CSM Constanța se întâlnesc în a doua etapă din faza principală a competiției. Turul se dispută în capitală, în Sala Dinamo, iar returul va avea loc la Constanța, în Sala Sporturilor, pe 27 februarie
  • Înaintea meciului de mâine, CSM Constanța ocupă locul 3 în grupă, cu două puncte, în timp ce Dinamo este fără punct și pe ultima poziție
 
Marți, 20 februarie 2024, de la ora 19:45, este programat duelul 100% românesc din EHF European League dintre CSM Constanța și Dinamo București.
 
Meciul dintre campioana României din sezonul trecut (Dinamo) și deținătoarea cupei (CSM Constanța) ajunge pe scena europeană a celei de-a doua competiții continentale inter-cluburi ca importanță.
 
Handbaliștii de la Dinamo și CSM Constanța se întâlnesc în a doua etapă din faza principală a competiției. Turul se dispută în capitală, în Sala Dinamo, iar returul va avea loc la Constanța, în Sala Sporturilor, pe 27 februarie.
 
Ambele formații au pierdut primul meci din Grupa 4. Alb-roșii au fost învinși în Portugalia de Sporting Lisabona, cu 35 – 33, iar CSM Constanța a cedat pe teren propriu împotriva campioanei din stagiunea trecută a European League, Fuchse Berlin. Scorul final a fost 32 – 29 în favoarea oaspeților.
 
Înaintea meciului de mâine, CSM Constanța ocupă locul 3 în grupă, cu două puncte, în timp ce Dinamo este fără punct și pe ultima poziție. Liderul este Fuchse Berlin, cu șase puncte, iar pe doi este Sporting Lisabona, cu patru puncte. 
 
Amintim că faza principală a EHF European League constituie patru grupe a câte patru echipe. Echipa care câștigă grupa merge în sferturile de finală, iar formațiile de pe locurile 2 – 3 vor juca un baraj.
 
Fostul și actualul selecționer al României, față în față
 
Partida dintre Dinamo București și CSM Constanța se anunță interesantă și la nivelul băncilor tehnice. „Câinii” sunt antrenați de spaniolul Xavi Pascual, fostul selecționer al naționalei masculine a României, iar trupa de la malul mării este antrenată de George Buricea, numit selecționer în locul lui Pascual.
 
De asemenea, va fi și o întâlnire între internaționalii celor două echipe, care au fost coechipieri sub tricolor la EURO 2024!.
 
Duel în Europa după 18 ani
 
Constanța și Dinamo nu se află la prima întâlnire în Europa! În sezonul 2006-2007, HCM Constanța o întâlnea pe Dinamo în optimile de finală ale Cupei Cupelor.
 
HCM, la acea oră campioana României, a mers mai departe după două rezultate incredibile: 31-20, la Constanța, în manșa tur, și 17-27, la Buzău, în retur!
 
„Istoria e de partea noastră”
 
Meciul cu Dinamo București a fost prefațat de antrenorul CSM-ului, George Buricea, și de portarul echipei, Dani Vasile.
 
„E o rivalitate mare și de lungă durată între Constanța și Dinamo București, din câte îmi mai amintesc am mai jucat cu ei prin 2007 în Cupele Europene și atunci ne-am calificat mai departe. Istoria e de partea noastră, va fi un meci împotriva unei echipe stelare dar suntem gata să dăm tot ce e mai bun, mergem la victorie în ambele întâlniri cu Dinamo!”, a spus George Buricea.
 
De partea cealaltă, Dani Vasile a declarat:
 
„Urmează meciuri decisive pentru noi. Cu un program așa de încărcat în ultima vreme, meciurile acestea ne ajută să rămânem conectați la miza calificării mai departe în competiție. Vom întâlni Dinamo de două ori în 7 zile, pregătiți să dăm tot ce avem mai bun, apoi la Constanța știm cu toții cum va fi sala la retur!”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
Meciul cu Füchse Berlin George Buricea - „Meritam mai mult. Chiar și când pierde, CSM Constanța o face cu onoare, niciodată în genunchi“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii