Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastică Echipa CS Farul - CSS1 Constanța, campioană națională la junioare 1 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

ro

23 Jun, 2023 00:00 2150 Marime text

 
  • Din echipa medaliată cu aur au făcut parte Gabriela Alesia Vânoagă, Bianca Gabriela Vișovan, Melisa Orazacai, Nelli Evelina Papană, Miruna Valentina Botez și Alexandra Monica Florea.
 
Constanța a strălucit din nou într-un Campionat Național de gimnastică artistică, întrecerea pe echipe la junioare 1, care s-a desfășurat la Ploiești. Formația CS Farul - CSS1 Constanța a fost cea mai bună din concurs și a cucerit detașat medalia de aur.
 
Clasamentul a fost: 1. CS Farul - CSS1 Constanța (total 190.600), 2. CSA Steaua București (184.650), 3. LPS Cetate Deva (183.700), 4. CS Dinamo București (172.900). Din echipa campioană au făcut parte Gabriela Alesia Vânoagă, Bianca Gabriela Vișovan, Melisa Orazacai, Nelli Evelina Papană (de la CS Farul), Miruna Valentina Botez și Alexandra Monica Florea (de la CSS1).     
 
„Farul strălucește în gimnastica românească. Gimnastele junioare au cucerit locul întâi pe echipe la Campionatul Național.

Am fost la Ploiești alături de sportivele și antrenorii noștri, care au participat la Campionatul Național pe echipe la gimnastică artistică. Ambiții mari, prestații pe măsură, luptă crâncenă pentru fiecare punct, pentru fiecare sutime. Constanța s-a prezentat în fața oficialilor și a publicului cu o echipă formată pe structura Clubului Sportiv Farul, cu Gabriela Alesia Vânoagă, cea mai titrată gimnastă dintre cele prezente, vicecampioană mondială în 2023, Bianca Gabriela Vișovan, Melisa Orazacai și Nelli Papană.
 
Dacă ne așteptam ca Gabriela Alesia Vânoagă să-și confirme valoarea (și a făcut-o din plin), nelăsând nicio șansă celorlalte competitoare, toți cei prezenți în Sala Sporturilor Olimpia au apreciat o echipă unde efortul, grația, concentrarea maximă, forța și acuratețea evoluțiilor fetelor noastre au fost cuvintele de ordine.
 
A concurat cu dureri groaznice
 
Nu sunt mulți cei care știu că Bianca Gabriela Vișovan a concurat cu dureri groaznice la cele două glezne, nemaiputând efectiv să meargă la finalul concursului, ceea ce nu a impiedicat-o câtuși de puțin să contribuie decisiv la ocuparea locului întâi și cucerirea titlului de Campioană Națională 2023 la categoria juniori I de către Clubul Sportiv Farul.
 
Eforturile celor două nu s-au oprit în sala Olimpia din Ploiești, ci au continuat în alt plan, cel al desăvârșirii educației, prin susținerea examenelor de Evaluare Națională.
 
Am remarcat seriozitatea cu care a concurat și siguranța etalată de către Melisa Orazacai, dar și progresul realizat de ea într-o perioadă relativ scurtă după o accidentare care i-a dat mari bătăi de cap.
 
Surpriza Nelli Evelina Papană
 
Surpriza a venit din partea lui Nelli Evelina Papană, care, deși este cu o categorie de vârstă inferioară, s-a ridicat fără probleme, fără pic de trac, la cerințele concursului, așteptărilor noastre și încrederii colegelor.
 
De asemenea, Miruna Valentina Botez și Alexandra Monica Florea, de la CSS, s-au intregrat perfect și au contribuit din plin la succesul echipei, alături de antrenorul Ciprian Crețu.
 
Am simțit spiritul de echipă, loialitatea față de club, respectul față de competiție și celelalte competitoare, dar, mai ales, o dorință enormă a fetelor noastre de a învinge și de a respecta, astfel, blazonul Clubului Sportiv Farul, pentru care le felicităm din toată inima.
 
Susținută de o inimoasă galerie, dar și de Sabrina Maneca Voinea
 
Prin cucerirea titlului de campioană națională ediția 2023 sportivele noastre au reușit să aducă în prim plan spiritul clubului nostru, dar și contribuția antrenorilor Carmen Traicu și Camelia Voinea, adevărați magicieni în pregătirea gimnastelor.
 
Maniera în care a fost cucerit acest titlu este cu atât mai convingătoare cu cât diferența dintre fetele noastre și următoarele echipe clasate este concludentă, 7 puncte față de locul al II-lea, opt puncte față de locul al treilea și 17 puncte față de locul IV!
 
Nu putem trece cu vederea prezența Sabrinei Maneca Voinea, care a dorit să-și susțină colegele la fața locului, în sala din Ploiești, ocazie cu care remarcăm cu satisfacție și prezența și susținerea de care au avut parte sportivele noastre din partea unei inimoase galerii a Farului. Felicitări tuturor!“, se menționează pe site-ul oficial al CS Farul Constanța, intertitlurile aparținându-ne.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: csfarul.ro
 
Citește și:
 
Gimnaste constănțene medaliate la întrecerea națională de pe litoral (GALERIE FOTO + DOCUMENT)
 
Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina
„Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii