Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalist cu dublă cetățenie, la FC Viitorul Ely Fernandes - ”Ambiția mea e să ajut echipa în fiecare meci”

ro

08 Oct, 2020 00:00 3940 Marime text
  • Ely Fernandes are 29 de ani și evoluează ca mijlocaș sau atacant lateral.
  • În Portugalia, fotbalistul a evoluat pentru formații precum Santa Clara, Oliveirense, Vilafranquense sau Gil Vicente.
  • Jucătorul a semnat cu FC Viitorul un contract valabil pentru un an, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon.
 

Pe finalul perioadei de transferări, FC Viitorul l-a înregimentat pe Ely Fernandes, jucător care a evoluat la echipe din Portugalia, dar și în România, în ultimii doi ani fiind fotbalist la Gaz Metan Mediaș.

În vârstă de 29 de ani, Ely Fernandes este de păerre că a decis bine să vină la FC Viitorul. ”Am ales Viitorul pentru că mulți oameni au vorbit frumos despre club. În ultimii ani, echipa a reușit multe performanțe. Cred că am făcut o alegere bună. În acest sezon, au venit mulți jucători cu experiență, ceea ce e bine pentru formație. Ambiția mea e să ajut echipa în fiecare meci, să dau tot ce am mai bun. Sunt mulți jucători de calitate în echipă, iar concurența e benefică. Fiecare trebui să dea mai mult de fiecare dată”, a declarat Ely Fernandes, un jucător de 1,87 m, care evoluează ca mijlocaș sau atacant lateral și are dublă cetățenie (Capul Verde și portugheză).


Opt goluri și șapte pase decisive la Gaz Metan

Fotbalistul a semnat cu FC Viitorul un contract valabil pentru un an, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon. În ultimii doi ani la Gaz Metan Mediaș, Ely Fernandes a marcat opt goluri și a oferit șapte pase decisive în 75 de partide. În cariera sa a mai evoluat pentru formații precum Santa Clara, Oliveirense, Vilafranquense sau Gil Vicente, toate din Portugalia.
 

De Nooijer centrează, Luckassen marchează

În partida cu CFR Cluj, scor 1-1 în etapa a șasea din acest sezon, olandezul Kevin Luckassen a marcat, în minutul 7, golul cu numărul 400 în Liga 1 pentru FC Viitorul Constanța. Aceasta a fost a treia reușită a atacantului batav în acest sezon pentru formația constănțeană. Alte borne au fost reușite astfel de echipa constănțană: golul 1 în Liga 1 - Vlad Rusu (23.07.2012, FC Viitorul - FC Brașov 2-2); golul 100 în Liga 1 - Bogdan Mitrea (05.04.2015, Ceahlăul Piatra Neamț - FC Viitorul 1-2), golul 200 în Liga 1 - Kevin Boli (25.11.2016: FC Viitorul - ASA Tg. Mureș 2-0), golul 300 în Liga 1 - Ianis Hagi (01.12.2018, FC Viitorul - Dinamo 4-1).
Tot în confruntarea cu CFR Cluj, un alt olandez al formației de pe litoral, Bradley de Nooijer, a evoluat în meciul 100 în tricoul negru-albastru în toate competițiile și a oferit pasa de gol la reușita lui Luckassen!

Sursa foto: FC Viitorul


Citește și:

Ely Fernandes a semnat cu Viitorul Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii