Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:50 13 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma de pază şi protecţie One Star Security anunță că a solicitat instanței deschiderea procedurii de insolvență pentru FC Farul

ro

02 Jun, 2020 11:49 3852 Marime text
• Litigiu între One Star Security Constanța și clubul de fotbal FC Farul

• Despre situația creată, Marius Gheorghe, managerul societăţii One Star Security, a făcut declarații

Firma de protecție și pază One Star Security Constanța a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că a solicitat instanţei deschiderea procedurii de insolvenţă pentru Asociaţia Fotbal Club Farul Constanţa, în urma datoriilor pe care gruparea sportivă le are la OSS.

Iată comunicatul, prezentat integral:   

One Star Security a solicitat instanţei deschiderea procedurii de insolvenţă pentru Asociaţia Fotbal Club Farul Constanţa.

Asociaţia Fotbal Club Farul Constanţa datorează firmei de pază şi protecţie One Star Security suma de 115.447,90 RON, la care se adaugă şi dobânda legală penalizatoare. Datoria acumulată reprezintă contravaloarea serviciilor de pază prestate de OSS, conform contractelor încheiate între cele două societăţi. Deşi serviciile de pază au fost prestate, AFC Farul Constanţa a refuzat plata facturilor scadente.

Înainte de formularea cererii pentru deschiderea procedurii de insolvenţă, reprezentanţii One Star Security au încercat soluţionarea situaţiei pe cale amiabilă.

Despre situaţia creată, Marius Gheorghe, managerul societăţii One Star Security, a declarat:

«La baza cererii de insolvenţă a clubului Farul sunt facturile semnate șI acceptate la plată, contractele, procesele verbale de recepție după fiecare meci, din 2018 până în 2020, planurile de acțiune semnate de Farul Constanţa șI Jandarmeria Constanţa, mail-urile șI convorbirile telefonice sau pe WhatsApp, cu Ciprian Marica, Tibi Curt și Artemis Boldea, din care reiese exact ce s-a solicitat și ce servicii s-au efectuat si prețurile stabilite prin contract.


Ciprian Marica, Tibi Curt și domnișoara Artemis Boldea au uitat probabil, când solicitau să le montăm camere pe stadion, pentru că nu primeau licența și m-au rugat să-i amânăm cu plata facturilor până primesc banii de la Consiliul județean șI Primărie. Când au primit banii… au uitat de plată.

Cred că domnul Ciprian Marica nu este informat corect de Tibi Curt și Artemis Boldea. Le-am oferit posibilitatea de a prezenta un plan de eşalonare a datoriilor, dar nu am primit niciun răspuns în acest sens. Mai sunt multe de spus, dar nu-i momentul! Instanța va hotări cine are sau nu dreptate!».

În tot acest timp, One Star Security a înregistrat pierderi semnificative deoarece a menţinut la posturi persoanele angajate şi a asigurat paza,conform angajamentelor contractuale.


În urmă cu câteva zile, managerul FC Farul Constanța, Tiberiu Curt, a făcut câteva precizări în legătură cu situația grupării de pe litoral, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.

Situația noastră financiară este de departe cea mai bună din ultimii 12 ani. Jucătorii, staff-ul tehnic și cel administrativ din acest sezon sunt toți cu salariile la zi. Am stins în proporție de 95% litigiile din anii trecuți. Într-adevăr, există mici datorii la furnizori, un lucru normal după această perioadă grea prin care am trecut cu toții, dar sunt în curs de soluționare, nefiind nicio clipă vorba de insolvență și cu atât mai puțin de faliment, a precizat Tiberiu Curt, pe 29 mai.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii