Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:18 02 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalele Campionatelor Naţionale de volei pe plajă şi Cupa României, găzduite de Mamaia (galerie foto)

ro

12 Aug, 2019 14:01 1080 Marime text
Finalele Campionatelor Naţionale de volei pe plajă şi Cupa României se vor desfăşura, în intervalul 12 - 25 august, la Mamaia, pe plaja Dandana Beach din zona Cazino.
 
Întrecerile sunt organizate de CS Lake View Constanţa, sub egida şi în parteneriat cu Federaţia Română de Volei, cu finanţarea Primăriei Constanţa, valoarea totală a proiectului fiind 149071 de lei. Alţi parteneri sunt Ministerul Tineretului şi Sportului şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.
 
Se vor desfăşura: finala Campionatului Naţional de volei pe plajă la seniori (masculin şi feminin) - între 12 şi 18 august; finala Campionatului Naţional de volei pe plajă la cadeţi (masculin şi feminin) - între 19 şi 22 august; Cupa României la volei pe plajă la seniori (masculin şi feminin); finala Campionatului Naţional de volei pe plajă la juniori (masculin şi feminin) - între 23 şi 25 august.
 

Urăm succes tuturor echipelor participante. Aceste competiţii sunt o îmbinare frumoasă între voleiul pe plajă de la cadeţi până la seniori, a declarat Mariana Solomon, directorul executiv al DJST Constanţa.

 

În acest moment, s-a ajuns la un număr de şapte turnee de volei pe plajă pe litoral. De la an la an, s-a constat o dezvoltare. În acest an, se va desfăşura în premieră Cupa României. Numărul de turnee şi de jucători fiind în creştere, a apărut natural şi această competiţie, a spus şi George Peicea, secretarul Comisiei de Volei pe plajă din cadrul Federaţiei Române de Volei.

Pe tabloul principal sunt opt echipe feminine şi 12 masculine. La competiţia din această săptămână, în fiecare zi, începând de astăzi, se joacă de la ora 17.00, iar de marţi până joi sunt şi trei - patru meciuri programate dimineaţa. Meciurile pentru podium sunt programate duminică, cu începere de la ora 10.00.

Premiile vor fi de 2.000 de euro pentru tabloul principal masculin şi aceeaşi sumă pentru cel feminin, împărţite la primele opt echipe.

Aducem cele mai bune echipe din România. La băieţi, va fi unul dintre cele mai puternice turnee din ultimii ani. Cred că va fi un spectacol interesant, a arătat şi Adrian Pricop, vicepreşedintele Comisiei de Volei pe plajă din cadrul Federaţiei Române de Volei şi antrenor federal al loturilor naţionale.            

Aceste competiţii de la Mamaia reprezintă şi un punct de plecare în vederea descoperirii altor talente şi a îmbunătăţirii procedeelor de joc. Sperăm să ne calificăm la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, a menţionat Alain Modrea, responsabil de proiect la competiţiile de la Mamaia.            


Sursa foto: ZIUA de Constanţa                

Ti-a placut articolul?

Comentarii