Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FIFA va testa tehnologia semiautomată pentru ofsaid la Cupa Arabă 2021. Pe ce se bazează

ro

29 Nov, 2021 21:17 1487 Marime text
Federaţia Internaţională de Fotbal va testa tehnologia semiautomată pentru ofsaid la Cupa Arabă 2021, care va începe marţi, 30 noiembrie, în Qatar.


Șeful arbitrilor din forul mondial, Pierluigi Collina, a spus că este cel mai important test de până acum, transmite Reuters.



Tehnologia se bazează pe urmărirea membrelor jucătorilor şi furnizează arbitrajului video informaţiile, înainte ca oficialii de pe teren să ia o decizie finală.



"Vom avea un sistem de camere instalat sub acoperişul fiecărui stadion", a explicat directorul departamentului pentru tehnologia şi inovaţia fotbalului din cadrul FIFA, Johannes Holzmueller.


"Urmărirea mişcării membrelor pe video va fi trimisă în camera de operaţiuni şi calculată linia ofsaidului, iar detaliile sunt furnizate operatorului care se ocupă de reluări aproape în timp real. Operatorul de reluări are apoi oportunitatea de a le arăta imediat arbitrului video. La Cupa Arabă FIFA, arbitrul VAR responsabil cu ofsaidul va putea valida şi confirma informaţia imediat", a adăugat Holzmueller, potrivit Agerpres.



În martie, fostul atacant olandez Marco van Basten a cerut să se renunţe la ofsaid, precizând că fotbalului i-ar fi mai bine fără această regulă.


Fotbalul s-a confruntat cu câteva situaţii controversate legate de ofsaid de la introducerea arbitrajului video, crescând temerile legate de timpul care trece până la luarea unei decizii corecte şi precizia cu care se judecă ofsaidul.


Foto Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii