Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2023/2024 Duel Mircea Rednic - Ioan Ovidiu Sabău în meciul UTA - Universitatea Cluj, care deschide etapa a noua

ro

14 Sep, 2023 11:18 1085 Marime text
  • În runda precedentă, ambele echipe au pierdut, UTA în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Universitatea Cluj acasă cu Poli Iași.

După pauza din Superligă dată de meciurile echipei naționale, campionatul se reia în acest weekend, cu partidele din etapa a noua.

Runda începe vineri, 15 septembrie 2023, cu partida UTA - U Cluj, programată la ora 18.30. E un duel între două formații vecine de clasament. UTA e pe locul 14, cu 7 puncte, în timp ce echipa clujeană ocupă poziția a 13-a, cu același număr de puncte. De pe băncile tehnice se duelează doi antrenori experimentați, foștii mari jucători Mircea Rednic (UTA) și Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj). În runda precedentă, ambele echipe au pierdut, UTA în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (0-1), U Cluj acasă cu Poli Iași (0-2).

A doua partidă a zilei, de la ora 21.30, este Dinamo (locul 11, cu 8 puncte) – FCU 1948 Craiova (locul 9, cu 9 puncte). În meciul anterior, Dinamo a cedat cu 0-4 pe terenul Rapidului, în vreme ce echipa din Bănie a învins cu 4-0 acasă campioana Farul Constanța. FCU 1948 Craiova are cea mai mare forță ofensivă din Superligă, cu 18 goluri, la egalitate cu Rapid.   
    
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

După ce, recent, s-a confruntat cu probleme medicale, suferind un infarct, Mircea Rednic se simte bine acum, iar, în funcție de ultimul control medical pe care îl va efectua, antrenorul echipei arădene va lua o decizie dacă va sta sau nu pe banca tehnică la meciul de vineri.

În ultima perioadă, am văzut că U Cluj își mărește numărul de jucători. Și-au și permis să dispute două jocuri, ceea ce eu nu am putut. În cele două paertide, Neluțu Sabău a tot rulat jucătorii, dar are soluții. Și noi, și ei avem nevoie de puncte. Am încredere în echipă, după ultimele două jocuri, chiar dacă ultimul l-am pierdut și ați văzut cum. Nu meritam să pierdem cu Sepsi, a declarat MIrcea Rednic.  

Trebuie să arătăm ca o echipă. La UTA s-au legat relațiile de joc, iar echipa arădeană arată bine și din punct de vedere fizic. Are un prim 11 definit, iar pe bancă stă un antrenor cu experiență. Ne așteaptă un meci greu, iar publicul va impinge de la spate UTA. Sper să fi fost inspirat în această săptămână, în a-i pregăti pe băieți, a-i mobiliza și a găsi sistemul și jucătorii potriviți, a spus și Ioan Ovidiu Sabău.   

 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Derby-ul rundei se joacă pe litoral, duminică, 17 septembrie 2023, de la ora 21.45, între Farul Constanța și FCSB, primele două clasate din sezonul trecut. Campioana Farul are un start dificil de sezon, după ce a jucat și în preliminariile Conference League, aflându-se momentan pe locul 10, cu 9 puncte, dar cu un meci în minus. „Marinarii“ au folosit pauza din campionat pentru a-și reface forțele și speră ca de la meciul cu FCSB să aibă parte de un nou început. De cealaltă parte, echipa din București ocupă primul loc, după șapte meciuri jucate și vrea să-și ia revanșa, după ce, în sezonul trecut, Farul a învins-o cu 3-2 la Ovidiu (revenind de la 0-2) și a câștigat campionatul.   
 
Vezi oferta Superbet pentru derbiul cu FCSB!

Programul etapei a 9-a

Vineri, 15 septembrie
Ora 18.30: UTA – Universitatea Cluj
Ora 21.30: Dinamo – FCU 1948 Craiova
 
Sâmbătă, 16 septembrie
Ora 21.30: Universitatea Craiova – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
 
Duminică, 17 septembrie
Ora 17.00: FC Hermannstadt – FC Voluntari
Ora 19.15: Oțelul Galați – Rapid
Ora 21.45: Farul Constanța – FCSB
 
Luni, 18 septembrie
Ora 18.30: Poli Iași – FC Botoșani
Ora 21.30: CFR Cluj – Petrolul Ploiești.
 
Clasament: 1. FCSB – 18p (7m), 2. CFR Cluj - 16p (7m), 3. Rapid - 14p (8m), 4. Universitatea Craiova - 14p (8m), 5. Petrolul Ploiești - 13p (8m), 6. Sepși Sf. Gheorghe - 12p (6m), 7. FC Voluntari - 10p (8m), 8. FC Hermannstadt 9p (7m), 9. FCU 1948 Craiova - 9p (8m), 10. Farul Constanța – 9p (7m), 11. Dinamo București - 8p (8m), 12. Oțelul Galați - 7p (8m), 13. U Cluj - 7p (8m), 14. UTA - 7p (7m), 15. Poli Iași - 6p (7m), 16. FC Botoșani - 4p (8m).
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Ca și în sezonul trecut, primele șase clasate după sezonul regular vor evolua în play-off, iar restul de zece formații vor evolua în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Campioana va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două echipe vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României – în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (UTA Arad, U Cluj)
 
Citește și:

E oficial
Marele Rivaldo, acționar la Farul Constanța!. „Cel mai răsunător «transfer» din istorie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii