Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul Mircea Rednic - „Avem cinci finale. Suntem obligaţi să le câştigăm pe toate”

ro

08 Mar, 2021 00:00 2575 Marime text
 
  • Misiunea FC Viitorul de a se califica în play-off este una dificilă, mai ales după egalul cu Academica Clinceni.
  • Antrenorul Mircea Rednic a menţionat că impresia lui e că, după meciul cu Dinamo, elevii săi au intrat pe vârfuri pe teren şi prea încrezători.
  • Echipa constănţeană mai are de jucat cinci meciuri până la finalul sezonului regular.  
 
FC Viitorul n-a obţinut decât un punct din meciul de pe teren propriu cu Academica Clinceni, încheiat cu scorul de 1-1, în etapa a 26-a a Ligii 1, iar misiunea formaţiei de pe litoral de a prinde turneul play-off s-a îngreunat şi mai mult. 
 
Partida era foarte importantă pentru echipa constănţeană, prin prisma luptei de calificare în play-off, Academica fiind o contracandidată şi ocupând la ora partidei poziţia a şasea, ultima care duce în play-off. Mircea Rednic, antrenorul principal al FC Viitorul, a subliniat că formaţia sa a primit iar gol în urma unor erori personale.    
 

„Oameni liberi, nejenaţi, înscriu”

 
„Acelaşi scenariu, mai ales în meciurile de acasă, când ne poziţionăm prost, pierdem mingea la mijlocul terenului în zone în care nu avem voie. La fel a fost şi cu Voluntari, şi cu Sepsi. Am impresia că după meciul cu Dinamo băieţii mei au intrat pe vârfuri şi prea încrezători în ei. Ştiam că Academica se apără foarte bine, aşteaptă greşeala adversarului, iar pe contraatac, pentru că are calitate, te poate surprinde şi înscrie. Am subliniat acest aspect la şedinţa de analiză a adversarului. Am luat gol dintr-o centrare din lateral, iar oameni liberi, nejenaţi, înscriu. După care a trebuit să alergăm după egalare. În repriza a doua, am stat în terenul lor, ei au jucat numai cu mingi lungi şi pe contraatac. Am avut multe ocazii de a marca. Au fost momente în care puteam înscrie mai repede, iar dacă se întâmpla aşa, alta era soarta jocului, în condiţiile în care am pus adversarul sub presiune maximă, jucând cu două vârfuri, cu Tsoumou şi Ganea”, a punctat tehnicianul.
 

Un alt gol pentru Juvhel Tsoumou

 
Golul FC Viitorul a fost marcat de noua achiziţie Juvhel Tsoumou, intrat pe teren în minutul 46. „Bravo lui, e al doilea meci în care intră şi înscrie. Sper ca de la partida viitoare să fie mai bine fizic şi va putea evolua titular, pentru că e un jucător care ţine de minge. Avem nevoie de un atacant. E un jucător gen Kevin Luckassen. Asta ne-a lipsit nouă foarte mult în ultima perioadă, pentru că cei care l-au înlocuit au alte calităţi. S-a văzut, în repriza a doua a fost mult mai bine. Ei au avut o singură ocazie, un şut pe poartă, gol. Ăsta-i fotbalul şi ăsta-i Clinceniul. Dar bravo lor, felicitări. Ce fac fac foarte bine. Problema e că noi la fiecare meci comitem aceleaşi greşeli. Şi e păcat, întrucât e vorba de nişte principii simple, care sunt clare pentru apărători şi mai ales la experienţa fundaşilor noştri centrali. N-ai voie să nu stai între adversar şi poartă şi să iei golurile pe care le-am luat. Am pierdut foarte multe puncte din cauza noastră”, a mai spus Mircea Rednic.
 

„Luca e un jucător tânăr, trebuie susţinut”

 
„Puriul” a explicat şi folosirea din primul minut a tânărului vârf Luca Andronache, în vârstă de 17 ani. „N-am avut altă soluţie. Ganea nu s-a antrenat, a avut probleme cu spatele, doar ieri (n.r. joi) a făcut antrenament cu echipa, iar pe Tsoumou nu puteam să-l folosesc din start, întrucât din punct de vedere fizic încă nu e OK. Nu vreau să se accidenteze şi să-l pierd pentru toate meciurile. Luca e un jucător tânăr, trebuie susţinut. N-a făcut mari greşeli, dar mi-aş fi dorit să ceară mai mult mingea, să fie mult mai prezent în joc. Mai mult ca sigur însă că va mai apărea în echipă, pentru că are calitate, iar mie îmi place să susţin tinerii”, a precizat Rednic.
 

Obligaţi să câştige toate meciurile

 
Aflată la opt puncte de locul şase, FC Viitorul mai are de jucat cinci meciuri până la finalul sezonului regular: cele patru confruntări din etapele 27 - 30 (cu FC Hermannstadt în deplasare, cu Chindia Târgovişte acasă, cu FC Botoşani în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş acasă), plus restanţa de pe teren propriu cu Poli Iaşi. „În continuare, avem cinci finale. Suntem obligaţi să le câştigăm pe toate, dacă, într-adevăr, mai vrem să sperăm la play-off”, a punctat Mircea Rednic. 
 
Sursa foto: FC Viitorul   
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul a obţinut in extremis un punct din meciul cu Academica Clinceni
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii