Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:03 20 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul întâlnește Chindia Târgoviște Mircea Rednic - „Trebuie să tratăm foarte serios acest meci”

ro

11 Dec, 2020 15:23 2040 Marime text

  • Mircea Rednic va debuta ca antrenor al FC Viitorul în meciul contra Chindiei Târgoviște.
FC Viitorul susține sâmbătă, 12 decembrie, meciul din deplasare contra Chindiei Târgoviște, din etapa a 13-a a Ligii 1.
 
Partida va fi găzduită, de la ora 19.30, de stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu și va reprezenta debutul lui Mircea Rednic ca antrenor al FC Viitorul.   
 
Sper să fie un debut pozitiv. Chindia e un adversar bine organizat, are a treia apărare din campionat. Îl știu bine pe antrenorul Emil Săndoi, lucrează mult la faza defensivă, la care participă toată echipa. Formația muncește foarte mult și e periculoasă pe contraatac. Trebuie să tratăm foarte serios acest meci. Chindia e o echipă disciplinată și s-a echilibrat și prin jucătorii care au venit. Își face foarte bine treaba. Ajungi foarte greu în fața porții lor, echipele adverse își creează puține ocazii. Au avut rezultate și cu echipele cu nume ale campionatului. Jucăm pe teren neutru, nu în fieful lor și ar trebui să fie un avantaj pentru noi, dar acum, cînd nu sunt suporteri, nu prea se mai face diferența, a declarat Mircea Rednic.
 
Echipa de pe litoral are două probleme de lot pentru meciul contra Chindiei, fundașul dreapta Radu Boboc și atacantul George Ganea. 
 
Ei vor intra de duminică cu echipa. Am preferat să nu risc, ținând cont și de situația terenurilor în perioada aceasta. Mai sunt trei meciuri și am vrut să-i menajez. Am un grup mare, am de unde alege, plus că voi da șansă și unora care au jucat mai puțin în ultima perioadă, dar care au fost titulari anul trecut, a menționat Rednic.    
 
FC Viitorul vine după o săptămână de pauză, după ce partida cu FC Hermannstadt a fost amânată. Întrebat dacă pauza a ajutat FC Viitorul, „Puriul” a spus:
 
Da și nu. Da, pentru că am avut mai mult timp la dispoziție să cunosc lotul de jucători. Una e să-i vezi la televizor și alta e să lucrezi direct cu ei. Nu, întrucât FC Hermannstadt avea jucători importanți absenți din pricina Covid-19. Dar acestea au fost deciziile, noi am acceptat și sper ca această săptămână pe care am avut-o împreună să fie pozitivă. 
 
La capătul primei săptămâni de lucru cu noii săi elevi și de prezență la FC Viitorul, Mircea Rednic și-a expus impresiile: 
 
De organizare și de condiții nu ai nimic de spus, plus că sunt jucători cu calitate, foarte receptivi. S-au adaptat cu ușurință la antrenamentele pe care eu le-am făcut. Iar aceasta e un lucru pozitiv. Știam că așa va fi, de aceea am și acceptat să vin antrenor. Vrem să câștigăm cele trei meciuri care au mai rămas din acest an și să încheiem 2020 pe loc de play-off.   

Sursa foto: FC Viitorul

Ti-a placut articolul?

Comentarii