Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, eşec cu Astra. Gică Hagi pune mai multe întrebări „Anumite lucruri mă sperie. Dar asta e, mergem înainte“ (galerie foto)

ro

11 Feb, 2019 00:00 2003 Marime text
FC Viitorul a pierdut categoric, scor 0-3, meciul din deplasare cu Astra Giurgiu, din etapa a 23-a a Ligii 1, după ce echipa oaspete a jucat din minutul 43 în zece oameni, în urma eliminării (cu roşu direct) a stoperului Bas Kuipers. Gică Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, a subliniat că echipa sa a jucat bine până când a rămas în inferioritate numerică, după aceea fiindu-i greu să ţină ritmul contra unei echipe de talia Astrei.
 
„Cât am fost 11 la 11, cred că am jucat destul de bine. În efectiv complet, am evoluat chiar mai bine ca Astra. Aşa o vede şi bunica de acasă. Chiar dacă am primit un gol, cu un şut de la 20 de metri. A fost doar o situaţie a adversarilor, pe când noi am avut două - trei. N-am marcat însă. Acesta e fotbalul. Meciul era echilibrat. Ştiam că Astra are calitate şi am spus-o înainte de meci. Are Jucători foarte buni în atac, care pot face diferenţa. Meciul nostru a decurs normal până a venit eliminarea. A fost şi acel cartonaş galben arătat lui Ianis în minutul 1. Când am rămas în inferioritate numerică, a fost mult mai greu, poate imposibil, să ţinem ritmul contra unei echipe de calitate“, a spus Gică Hagi.
 

De ce a fost schimbat Boboc

 
La pauză, „Regele“ a operat două schimbări, aruncându-i în luptă pe Boboc şi Achim, în locul lui De Nooijer, respectiv Rivaldinho. Pe Boboc l-a înlocuit însă după nici jumătate de oră. „După pauză, am făcut schimbări, întrucât se impuneau. S-a greşit apoi în partea stângă, de aceea l-am şi schimbat pe Boboc, întrucât nu a intrat cum trebuie în meci. Trebuia să fie mult mai echilibrat în tot ce a făcut, în condiţiile în care jucam în inferioritate numeric. El făcea numai faza ofensivă, iar defensiv nimic“, a explicat managerul tehnic al FC Viitorul.
 

„Am o echipă atât de agresivă?“

 
Hagi a subliniat însă şi anumite aspecte privind arbitrajul. „Am încercat să jucăm cât putem. A fost o situaţie, o conjunctură în seara aceasta, cu anumite momente care au condus la acest rezultat. Eu am o singură problemă: în minutul 1, căpitanului echipei să i se spună aproape că e de roşu. Nu ştiu ce a făcut, nu ştiu ce a putut să se întâmple atât de repede, ca un jucător să fie aşa de admonestat. Înseamnă că vii cu o idee în cap de la început. Apoi, al doilea, al treilea, al patrulea, al cincilea cartonaş. Era un meci important şi pentru noi, şi pentru ei. Trebuia să fie un echilibru în toate deciziile care s-au luat. Bune, rele, nu ştiu. Dar dacă nu sunt bune, contra noastră, noi ce facem? Dacă nici la 3-0 nu dai un penalty… Acasă se dă un penalty inventat (n.r. în meciul din etapa trecută, cu U Craiova). Ce să mai facem? Dar vom juca, e o luptă. Trebuie să fim puternici şi să schimbăm ceva la noi. Însă, mă rog, anumite lucruri pe mine mă sperie. Dar asta e, mergem înainte, vom vedea ce va fi. E 3-0, e dezamăgirea mare. Un om în minus, cartonaşe galbene… Am o echipă atât de agresivă? În rest, felicitări Astrei, ştie fotbal. După tot ce s-a întâmplat, pentru ea a fost mult mai uşor“, a punctat Gică Hagi.
 

„Vă simţiţi vânaţi?“

 
Având în vedere această situaţie, „Regele“ a fost întrebat, la conferinţa de presă de după meciul de la Giurgiu: „Vă simţiţi vânaţi?“. „Eu doar mi-am dat cu părerea. Nu începeţi cu asemenea întrebări. Eu spun ce am văzut. Doar am pus nişte întrebări. Penalty inventat la Constanţa, roşu minutul nu ştiu care, căpitanul echipei ameninţat în minutul 1. Ce-o fi făcut, nu ştiu. Mai avea puţin şi-l dădea afară. Avem o echipă tânără, sunt anumite lucruri pe care nu le-am făcut bine. Nu transform totul în altceva. Doar punctez anumite lucruri. A fost penalty la Drăguş? De ce nu-l dai? Îi dai în schimb cartonaş galben. Sunt detalii mici, care pot face lucrurile mari“, a răspuns Hagi.
 

„Nu mi-e ruşine să o recunosc“

 
Acesta a punctat că FC Viitorul e un club mic. „E o conjunctură, un meci, trebuie să vedem ce facem de săptămâna viitoare. O luăm de la capăt, mai avem trei meciuri. Nu mi-e teamă. Trebuie să jucăm fotbal. E o situaţie, un moment. Trebuie să mă gândesc cum să facem să câştigăm cu Iaşiul acasă, apoi la Sepsi şi cu Botoşani acasă. Trei meciuri grele. Avem nevoie de puncte ca să intrăm în play-off. Dacă vom putea. Dacă nu, asta e. Vom munci, ce să facem? Nu v-am zis că suntem un club mic? Acum vă daţi şi voi seama cât de mici suntem? Dacă judecaţi tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, veţi vedea că suntem mici. Cineva din media mi-a spus să nu mai spun că sunt mic. Dar nu mi-e ruşine să recunosc. Cine-i Viitorul? Un club mic“, a arătat Gică Hagi.
 

„De el depinde totul“

 
Două dintre golurile Astrei din Victoria cu 3-0 au fost marcate de atacantul Denis Alibec, fost jucător al FC Viitorul, acolo unde, sub bagheta lui Gică Hagi, a renăscut. „Regele“ a punctat din nou că Alibec e un fotbalist foarte talentat şi că ţine numai de el să ajungă la un nivel cât mai înalt. „Îi doresc să-i meargă bine. Nu cred că e o noutate că e un fotbalist foarte bun. Dar se adevereşte ce am spus eu acum vreo cinci ani. E foarte bun. Punct. În rest, vorbim prea mult, ca în România. De ce, cum, de ce se întâmplă? De ce o dată joacă, iar altă dată nu? Problema e la el. De el depinde totul. Nu de alţii. Să nu se mai uite la alţii, la nimeni. E un fotbalist atât de bun, încât nu cred că există antrenor căruia să nu-i placă de el. N-ai cum. Dacă nu-ţi place de el, ce mai vrei de la fotbal? Dar bătaie sau luptă? Trebuie să ai şi creativitate“, a menţionat Hagi.
 

Pe jucătorii mari trebuie să ştii cum să-i iei

 
Chestionat dacă e greu de lucrat cu Alibec, Gică Hagi a menţionat: „Credeţi că e uşor să lucrezi cu fotbaliştii mari? Duceţi-vă şi întrebaţi la cluburile mari şi veţi vedea că e greu. Antrenorii mari trebuie să facă bine cu aceşti jucători. Trebuie să ştii cum să-i iei. Dar sunt situaţii şi situaţii. Pe jucătorii mari trebuie să-i faci să se simtă bine, să dea randament. Dacă nu, e greu. Vin problemele, vine cearta, care e mai puternic, şi atunci lucrurile nu merg. El e unul dintre jucătorii mari ai noştri, care au talent şi ştiu fotbal, dar câteodată e şi el de vină. Are şi el o mare parte de vină, întrucât nu vede că problema e la el. Depine numai de el, nu de altcineva. Când va înţelege acest lucru, cred că va fi pe drumul cel bun““ a completat Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa; galerie - Facebook (Academia Hagi)
 
Citeşte şi:
 
Denis Alibec, dublă Astra Giurgiu a învins categoric FC Viitorul, echipă care a jucat în inferioritate numerică din minutul 43
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii