Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, bătălia pentru play-off. Meciul cu Academica Clinceni Cosmin Matei - „Este dificil că am ajuns să nu fim la mâna noastră“

ro

22 Feb, 2020 15:24 2186 Marime text
FC Viitorul află duminică, 23 februarie, dacă s-a calificat în turneul play-off al Ligii 1 şi în ediţia 2019/2020.
 
În acest moment, echipa lui Gică Hagi se află în afara play-off-ului, ocupând locul 7, în condiţiile în care obţin calificarea primele şase la finele sezonului regulat.
 
În ultima etapă, a 26-a, FC Viitorul întâlneşte la Ovidiu Academica Clinceni, echipa de pe locul 13 (penultimul), cu 21 de puncte, iar, ca să intre în play-off, echipa de pe litoral trebuie să câştige acest meci, dar şi să beneficieze de rezultate favorabile în partidele contracandidatelor: Gaz Metan Mediaş - Dinamo (locul 8, cu 34 de puncte) şi Astra - Sepsi Sf. Gheorghe (locul 9, cu 32 de puncte). Cele trei confruntări se joacă duminică, 23 februarie, de la aceeaşi oră, 16.30.
 
Cu o etapă înaintea încheierii acestei faze a competiţiei, au acces deja în play-off CFR Cluj (locul 1, cu 49 de puncte), U Craiova (locul 2, cu 46 de puncte), FCSB (locul 3, cu 43 de puncte) şi FC Botoşani (locul 4, cu 42 de puncte).
  
Mai sunt vacante aşadar două poziţii, pentru care sunt în luptă trei echipe: Astra Giurgiu (locul 5, cu 41 de puncte), Gaz Metan Mediaş (locul 6, cu 40 de puncte) şi FC Viitorul (locul 7, cu 39 de puncte).
 

Trebuie să câștigăm meciul cu Academica, pentru a putea spera la calificarea în play-off. Este dificil că am ajuns să nu fim la mâna noastră. Întâlnim o echipă care se apără destul de bine, dar sperăm să îi desfacem sistemul defensiv și să reușim să înscriem cât mai repede, ca să ne facem meciul ușor. Atmosfera în lot este bună. Suntem motivați și încrezători în șansa noastră, a declarat mijlocașul FC Viitorul Cosmin Matei.

 

Până la această ultimă etapă, nu am căzut din locurile de play-off, dar sperăm să revenim acolo. În fotbal e posibil orice. Și anul trecut am obținut calificarea la final, dar atunci am depins numai de noi, acum așteptăm ca și celelalte rezultate să ne fie favorabile. Dar în primul rând trebuie să câștigăm noi și ne va aștepta un meci greu, contra unei echipe bune. E un meci important și sperăm să vină cât mai mulți spectatori. Tribunele pline îți dau o stare de bine, a punctat și un alt mijlocaș, Andrei Artean.   

Avem o singură variantă, victoria, pentru a spera la play-off. Întâlnim un adversar care a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu echipe foarte bune. Știe să se apere, dar și să atace. Trebuie să fim atenți la toate detaliile și să facem un meci perfect. Nu depindem numai de noi, dar trebuie să învingem în primul rând, ca să ne putem gândi apoi la altceva. Speranța există, a punctat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.


Sursa foto: FC Viitorul   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii