Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul şi Săgeata şi-au aflat adversarele din seria întâi a Ligii a II-a

ro

14 Aug, 2014 00:00 2779 Marime text
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, ieri, componenţa celor două serii ale Ligii a II-a şi sistemul competiţional al sezonului 2014/2015, care va demara pe 30 august. În competiţie s-au înscris 23 de echipe, prima serie (cea în care joacă FC Farul şi Săgeata Năvodari) având 12 echipe, iar cea de-a doua - 11. În seria întâi vor juca: ASC Bacău, CS Baloteşti, ACS Berceni, CF Brăila, ACS Academia Argeş Piteşti (fosta FC Clinceni), FCM Dorohoi, FC Farul Constanţa, Gloria Buzău, Săgeata Năvodari, Unirea Slobozia, Rapid CFR Suceava şi FC Voluntari. Din seria a doua fac parte: ACS Poli Timişoara,  CSM Râmnicu Vâlcea, CS Metalul Reşiţa, ACS FC Olt Slatina, CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, CS Mioveni, CS FC Bihor Oradea, CS Unirea Tărlungeni, CS FC Caransebeş, CS Şoimii Pâncota, AFC Fortuna Poiana Câmpina.

Campionatul va avea sezon regulat, play-off şi play-out

După un sezon regulat de 22 de etape, primele şase clasate vor evolua în play-off, iar celelalte, în play-out, disputându-se zece runde (formaţiile vor juca între ele, tur - retur). În cele două turnee, se va intra cu punctajul acumulat în sezonul regulat. În Liga 1, vor promova două echipe, cele clasate pe locul 1 în play-off. Din seria întâi vor retrograda direct ocupantele ultimelor două locuri din play-out (11 şi 12), din seria a doua - locul 11 (ultimul), iar o altă echipă care va ajunge în Liga a III-a se va stabili în urma unui meci de baraj între echipele clasate pe locul 10 în play-out-ul celor două serii. Partida se va juca într-o singură manşă, pe teren neutru. Din Liga a III-a vor promova cinci echipe (câştigătoarele seriilor). 

Amicalul dintre Farul şi Săgeata se joacă la Braşov

FC Farul nu a mai disputat, ieri, un meci amical, nereuşind să perfecteze, aşa cum îşi dorea, o întâlnire cu FC Braşov, dar nici cu o altă echipă aflată în pregătire la munte. Astfel că singura dispută de verificare a „marinarilor“ din timpul stagiului montan va rămâne cea de mâine, cu Săgeata Năvodari, care se va disputa pe stadionul „Metrom“ din Braşov, de la ora 11.00. Formaţia din Năvodari va susţine şi azi un amical, întâlnind, de la aceeaşi oră, Fortuna Câmpina, pe terenul acesteia.

Aerul de la Marea Neagră, mai tare decât cel din Bucovina?

În cantonamentul de la Predeal, antrenorii Farului, Marian Pană, Ion Barbu şi Gică Mina, conduc pregătirea unui lot de 23 de jucători, ultimii veniţi la echipă, de la Rapid CFR Suceava, fiind Constantin Arotăriţei şi Ionuţ Plămadă. „Arotăriţei a primit nenumărate şanse la această echipă, dar probabil că noi şi el nu eram pe aceeaşi lungime de undă. I-am dat dezlegarea să plece unde doreşte. Mă bucur că a stârnit interesul celor de la Farul şi cine ştie, poate că aerul de Marea Neagră îi prieşte mai bine decât cel din Bucovina. Îi doresc mult succes la noua sa echipă“, a declarat antrenorul lui Rapid CFR Suceava, Bogdan Tudoreanu, citat de liga2.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii