Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul pregateste ultimul meci al anului

ro

05 Dec, 2009 01:13 1253 Marime text
farul.jpgSevastian Iovănescu: „Punctele sunt foarte importante atât pentru jucători, cât şi pentru noi, conducătorii, pentru a avea o vacanţă mai liniştită"

Formaţia pregătită de Gheorghe Butoiu va juca astăzi, în faţa propriilor suporteri, ultimul meci oficial al anului, împotriva celeilalte echipe retrogradate sezonul trecut în liga secundă, Gloria Buzău.

Farul a intrat joi în cantonament, antrenorul Gheorghe Butoiu oprind următorii jucători: Sardescu, Dobre - portari; Măţel, Barbu, Paul Papp, Gaston Mendy, Paşcovici - fundaşi; Soare, Andrade, Ben Teekloh, Bogdan Andone, Rusmir, Păcuraru, Cosmin Matei, Liviu Leu - mijlocaşi; Chico, Fatai, Marius Ene - atacanţi. Preşedintele clubului constănţean, Sevastian Iovănescu, a precizat că un rezultat pozitiv în partida de astăzi este extrem de important pentru ca echipa şi conducerea să aibă o vacanţă liniştită: „După cele două victorii, cu Breaza şi Steaua II, meciul cu Buzăul este unul foarte important pentru noi în privinţa locului ocupat la finalul turului de campionat. Săptămâna aceasta a decurs bine în ceea ce priveşte pregătirea, iar jucătorii sunt hotărâţi să trateze meciul foarte serios. Punctele sunt foarte importante atât pentru jucători, cât şi pentru noi, conducătorii, pentru a avea o vacanţă mai liniştită". Tehnicianul Gheorghe Butoiu nu mai are probleme mari de efectiv, astfel ca la meciul de astăzi poate alinia cea mai bună garnitură. Astfel, accidentaţii Bogdan Andone, Diogo Andrade şi Cosmin Matei vor putea evolua în partida cu Gloria Buzău. Gloria este în acest moment într-o situaţie extrem de dificilă. Financiar, clubul e ameninţat de faliment, iar sportiv, de retrogradarea în liga a treia. După opt meciuri consecutive fără victorie, din care cinci rezultate de egalitate şi trei înfrângeri, Gloria a coborât în clasament pe locul 14, la cinci puncte distanţă de locurile retrogradabile. Astfel, un eşec în faţa Farului ar scufunda şi mai mult formaţia din Crâng. Farul a obţinut devansarea partidei, care fusese programată iniţial duminică, de la ora 13.00. La meciul de pe stadionul Farul, au fost delegaţi ca arbitri Romulus Pop (Târgu Mureş) - Costin Florescu (Baia Mare), Vlad Bârleanu (Bucureşti) şi, rezervă, Victor Chiriazic (Tulcea). Observator de arbitri va fi Teofil Iordachi (Vaslui).

„Butoiu are şanse mari să rămână principal"

După două victorii consecutive cu Butoiu pe bancă, ca antrenor interimar, conducerea ia în calcul şi numirea sa ca principal pentru startul returului. „Are şanse destul de mari să rămână antrenor principal. Va depinde însă în mare măsură şi de rezultatul din meciul cu Buzăul, dar este o variantă bună. Atmosfera s-a îmbunătăţit la echipă, antrenamentele au crescut în durată şi în intensitate, şi s-a văzut şi la meciuri", a spus preşedintele grupării de pe litoral, Sevastian Iovănescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii