Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța vrea să cucerească titlul de campioană și cu echipa de fete. Antrenor nou și transferuri de top

ro

26 Jul, 2023 18:00 1816 Marime text
Raluca Sârghe-Simes
 
  • În sezonul 2022/2023, Farul Constanța a câștigat seria întâi a Ligii a 2-a, promovând în eșalonul de elită.
 
Nou promovată în prima ligă, echipa feminină de fotbal Farul Constanța începe sezonul 2023/2024 cu multe noutăți în lot, dar și cu ambiții mari, din care nu lipsește obiectivul cuceririi titlului de campioană.
 
Farul a achiziționat până acum în această vară mai multe jucătoare de valoare, precum Laura Rus (atacant), Olga Iordăchiuși (mijlocaș ofensiv), Ioana Bortan (mijlocaș, căpitanul Naționalei României), Mirela Pop-Ganea (portar) și Androniki Michalopoulou (fundaș sau mijlocaș dreapta, componentă a Naționalei Greciei). De asemenea, s-a ajuns la un acord pentru prelungirea contractelor cu căpitanul echipei, Andreea Laiu, care este și antrenor secund, precum și cu prima marcatoare a formației, Nicoleta Deca, cea care a înscris peste 50 de goluri în ultimul sezon. Noutăți sunt și la nivelul băncii tehnice, Raluca Sârghe-Simes fiind antrenoarea principală cu care Farul va debuta în Liga 1. 
 
„Nu a fost greu să mă decid în privința venirii la Farul. În spatele acestui proiect, sunt oameni puternici, de valoare, care încearcă să dezvolte fotbalul feminin. M-a atras proiectul în sine. Antrenamentele decurg foarte bine, fetele sunt tare dornice de afirmare, de cunoaștere și de confirmare. Am adus destul de multe jucătoare, încercând să facem o balanță în lot între cele experimentate și cele tinere. Cred că vom face o treabă bună și, în final, Doamne ajută să câștigăm și campionatul“, a declarat Raluca Sârghe-Simes la Farul TV. 
 
„Am venit la Farul cu pași repezi și cu idei clare“
 
Fostă internațională a României, aceasta a evoluat ca jucătoare la Clujana Cluj și Olimpia Cluj, cu care a câștigat opt titluri de campioană, apoi a jucat în Turcia, unde a obținut alte cinci titluri de campioană.
 
După o primă experiență ca antrenoare la Konak Belediyespor, Raluca Sârghe-Simes a pregătit de la începutul acestui an formația Carmen București, cu care a încheiat campionatul pe locul 3 și a câștigat apoi Cupa României, chiar împotriva campioanei Universitatea Cluj.
 
„Am venit la Farul cu pași repezi și cu idei clare. Vrem să câștigăm campionatul. Cu unele dintre actualele mele eleve am fost colegă, pe altele le-am avut adversare, iar pe altele le-am antrenat și în altă parte. În prima ligă va fi greu, pentru că multe echipe s-au întărit. Valoarea fotbalului feminin a crescut, în ultimul timp meciurile s-au jucat de la egal la egal, ceea ce ajută la dezvoltarea acestui sport. Dar noi suntem pregătite pentru orice. Avem suporterii aproape și sper să nu-i dezamăgim. Dorim să câștigăm campionatul, iar fanii să fie mândri și de noi, precum de echipa de băieți, care a luat titlul în prima ligă“, a mai spus noua antrenoare a Farului, conform sursei citate.
 
Mirela Pop-Ganea, de șase ori campioană a României
 
În vârstă de 25 ani, jucătoarea de origine greacă Androniki Michalopoulou (1,60 m) evoluează pe postul de fundaș sau mijlocaș dreapta. Este componentă a naționalei Greciei, iar în carieră a mai jucat pentru KKPK Medyk Konin (Polonia) AO Agia Paraskevi, Atromitos Athinon FC, LFC Ialissos (Grecia) și Carmen București, cu aceasta trecându-și în palmares, în acest an, Cupa României.
 
Mirela Pop-Ganea (37 de ani) evoluează pe postul de portar, iar în carieră a mai fost legitimată la Heniu Prundu Bârgăului, Apollon Limasol și Universitatea Olimpia Cluj, formație de unde a și ajuns la Farul Constanța. Este de șase ori campioană a României, de trei ori câștigătoare a Cupei României, dar și triplă campioană și câștigătoare a Cupei Ciprului cu Apollon Limasol în 2010, 2011, 2012. Are peste 70 de prezențe pentru echipa reprezentativă a României și de asemenea o bogată experiență în cupele europene după cele peste 50 de jocuri disputate în UEFA Woman’s Champions League.
 
Ioana Bortan are peste 100 de meciuri la Națională
 
Căpitanul naționalei României, Ioana Bortan (34 de ani) evoluează pe postul de mijlocaș și aproape întreaga carieră a jucat pentru Universitatea Cluj, alături de care a câștigat de 13 ori campionatul României și de opt ori Cupa României. A mai evoluat și în Finlanda, pentru Kuopion Palloseura. În 2016 a fost desemnată cea mai bună jucătoare de fotbal din România. În sezonul 2012-2013, a evoluat, alături de formația clujeană, în 16-imile Champions League. A evoluat în peste 100 de partide pentru echipa națională a României.
 
Născută la Topoloveni (Argeș), în 1988, Olga Iordăchiuși evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv. Până în acest sezon a jucat în Cipru, la Apollon Limassol, Nea Salamis, Omonia Nicosia și din nou Apollon Limasol. A câștigat Cupa Ciprului în 2021 (cu Omonia), iar în ultimul sezon a reușit eventul campionat - cupă cu Apollon Limassol. În sezonul 2022-2023 a fost aleasă în cel mai „11“ al sezonului din campionatul Ciprului.
 
Laura Rus a fost golgeterul Ligii Campionilor!
 
Laura Rus (35 de ani, atacant) este una dintre cele mai importante jucătoare din istoria primei representative a României. Printre altele, aceasta a fost golgheter în ediția 2012/2013 a Champions League, cu 11 reușite! Laura Rus este cvdruplă campioană a Ciprului cu Apollon Limassol, campioană a Danemarcei cu Fortuna Hjorring în 2014, echipă cu care a câștigat și Cupa Danemarcei în același an, dar și campionă și câștigătoare a Cupei Belgiei cu Anderlecht, în 2020. În sezonul 2012-2013 a fost și golghetera campionatului cipriot. A câștigat, de asemenea, Cupa României în 2007.
 
Laura Rus a fost desemnată în 2009-2010 cea mai bună jucătoare din Spania. A mai evoluat pentru formațiile: Pandurii Tg. Jiu, Sporting Club De Huelva (Spania), Apollon Ladies (Cipru), Fortuna Hjorring (Danemarca), Suwon FMC și Incheon Daekyo WFC (Coreea de Sud), Sassuolo Calcio Femminile și Hellas Verona (Italia), Anderlecht (Belgia), Fortuna Becicherecu Mic, Tindastoll (Islanda).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Farul TV
 
Citește și:

Farul Constanța
Raluca Sârghe - Simes, noua antrenoare a echipei feminine

 
Echipa feminină Farul Constanța a achiziționat-o și pe Androniki Michalopoulou, componentă a Naționalei Greciei (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii