Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța trebuie să mai treacă de două echipe pentru a intra în grupele Conference League 2023/2024. Prima e Flora Tallinn (GALERIE FOTO)

ro

04 Aug, 2023 18:00 2073 Marime text
Denis Alibec
  • Denis Alibec și-a pus amprenta pe succesul Farul Constanța cu FC Urartu, de la Erevan, cu două goluri și o pasă decisivă.  
 
Farul Constanța, campioana României, merge mai departe în calificările Conference League, trecând în turul trei preliminar, după dubla cu FC Urartu, campioana Armeniei.
 
„Marinarii“ au câștigat ambele meciuri, cu același scor, 3-2, în returul din deplasare revenind după ce au fost conduși cu 2-0 în minutul 47! Aflat la primele goluri din noul sezon, atacantul Denis Alibec și-a pus amprenta pe succesul de la Erevan cu două goluri și o pasă decisivă. 
 
Citește și:
 
Condusă cu 2-0, Farul Constanța a învins cu 3-2 FC Urartu și s-a calificat în turul trei preliminar al Conference League
 
„Nu mai găsești adversar slab în Europa“
 
„Suntem foarte fericiți pentru această calificare, deși am început iar foarte prost reprizele. Am luat două goluri, dar am arătat că suntem o echipă puternică, o familie, și am reușit să revenim. Acum toate echipele știu să joace fotbal, nu mai găsești adversar slab în Europa, ați văzut, pasează, pleacă în adâncime și își doresc să construiască de jos. E greu fiecare meci, dar important e că am câștigat. Ne-am revenit pe  parcurs și ne bucurăm că am reușit să arătăm forma de anul trecut. Această calificare ne oferă încrederea de care aveam nevoie. Eram puțin cu moralul căzut după meciul de la Sheriff, mai ales că a fost un rezultat rușinos. Știam însă că ne vom califica în turul trei și sperăm să o ținem tot așa până în grupe. Pe Flora Tallinn nu o cunosc, dar o vom analiza. Cu siguranță, și ei își vor dori calificarea și va fi un meci greu. Este dificil să jucăm pe două fronturi, campionat - Conference League, dar avem un lot numeros și putem face față în ambele competiții“, a declarat Denis Alibec, la Farul TV. 
 
Cine este Flora Tallinn
 
Fundașul farist Mihai Popescu spune că ținta „marinarilor“ sunt grupele Conference League, de care îi mai despart două runde (turul trei preliminar și play-off-ul).
 
În turul trei preliminar, formația constănțeană se va duela cu Flora Tallinn, campioana Estoniei, primul meci al dublei manșe jucându-se la Ovidiu, iar returul fiind programat o săptămână mai târziu. Înființată în 1990, Flora Tallinn are în palmares 13 titluri de campioană, opt Cupe ale Estoniei și 11 Supercupe. Campioană en-titre, în acest moment se află pe locul doi în campionat, la egalitate de puncte însă cu liderul. Flora e antrenată de estonianul Jurgen Henn (36 de ani), care se află pe banca tehnică a echipei din vara lui 2018. Cel mai bine cotați jucători ai Florei sunt fundașul Marten Kuusk și mijlocașul ofensiv Martin Miller, internaționali estonieni.
 
„Suntem încrezători“
 
Mihai Popescu„Am revenit de trei ori în această dublă cu Urartu. Ne bucurăm că avem o mentalitate bună și am reușit să facem asta. Chiar dacă am jucat în deplasare, am dovedit forță, după meciul mai puțin bun de la Sheriff, și am câștigat, întorcând rezultatul, ceea ce nu face decât să ne dea încredere pentru viitor. La 0-2, am zis să strângem rândurile și că trebuie să dăm gol. Pentru asta am venit în Armenia, să marcăm și să ne calificăm. După ce am înscris primul gol, am văzut că se poate și am continuat pe aceeași linie, întorcând rezultatul. Suntem încrezători, întâi pentru meciul cu Petrolul (n.r. următoarea partidă de campionat, în deplasare, duminică, 6 august), apoi pentru Flora Tallinn. Sperăm să ne calificăm în play-off-ul Conference League, iar ținta noastră sunt grupele competiției. Sperăm să facem o dublă bună contra campioanei Estoniei, apoi aflăm adversarul din play-off și cu siguranță vom trage să intrăm în grupe“, a menționat Mihai Popescu, potrivit aceleiași surse.
 
Fanii, prezenți și la Erevan
 
Fariștii au subliniat și sprijinul fanilor, care au bătut cale lungă până în Armenia, pentru a-i susține. „Țin să-i felicit pe suporterii noștri, care au venit până aici“, a spus Gheorghe hagi, managerul tehnic al echipei constănțene. „Le mulțumim, sunt foarte importanți pentru noi, ne ajută foarte mult, ne dau încredere și ne sprijină să o luăm de la capăt și să revenim, chiar dacă luăm gol“, a precizat și Denis Alibec. „Le mulțumim și fanilor că au fost alături de noi și împreună am reușit să ne calificăm. Ne-au dat un imbold, ne susțin mereu, acasă și în deplasare. Alături de suporteri, suntem și vom fi mai puternici“, a arătat Mihai Popescu.  
 
Citește și:

Hagi, după FC Urartu - Farul Constanța 2-3
„Prima repriză a fost a lor, a doua a noastră. Important era să ne calificăm“

 


Gheorghe Hagi despre:
 
...revenirea din meci a Farului: „Am început foarte prost partida tactic, dar apoi ne-am revenit, după ce am făcut acele schimbări. A doua repriză ne-a aparținut în totalitate, am făcut lucrurile foarte bine. Am revenit și am marcat, pentru că echipa are calitate. Să nu uitați că jucăm cu doi jucători născuți în 2005, foarte tineri. Suntem în Europa, adversarii sunt foarte buni, campioni, dar am avut curajul să jucăm cu ei, iar unul dintre cei doi a evoluat toată partida“.
 
...jucătorii campioanei Armeniei: „Urartu e o echipă foarte bună, e campioana unei țări care a trimis patru echipe în cupele europene. Au progresat foarte mult. Noi suntem o echipă nouă, tânără, fără mare experiență în Europa, de aceea și meciul a fost deschis. Spun încă o dată, Urartu are minimum trei - patru jucători foarte buni, iar unul dintre ei este Nana Antwi (n.r. autorul golului de 1-0). Mie îmi place mult și Gregoryan, un jucător foarte inteligent și bun. Trebuie să fie mai concret, dar știe fotbal“.
 
...pregătirea Farului: „Echipa a dat dovadă de tărie de caracter, este omogenă, avem un potențial foarte bun, de aceea am și ieșit campioni. Mai trebuie să-i implementăm pe cei noi. Avem putere, deși am jucat la 1.200 m altitudine și a fost foarte cald. Problema noastră cea mai mare e că nu ne-am antrenat de la început împreună. Am avut grupuri și grupuri, momente și momente, toată pregătirea a fost cu alți jucători. Am avut jucători la loturile naționale și mulți accidentați. Astfel că am avut probleme, dar sperăm să ne revenim cât mai repede. Jucătorii nu sunt 100% încă“.
 
...cele două probleme de rezolvat: „Dorință și voință există, trebuie să și putem, la un moment dat. Dacă, ușor-ușor, revenim la ce am fost în sezonul trecut, suntem o echipă bună. Avem două probleme de rezolvat: acomodarea noilor veniți, să intre la nivelul celorlalți, iar cei vechi să atingă nivelul optim din punct de vedere fizic. În repriza a doua, Urartu nu a mai putut face presiune, deci fizic am stat mai bine ca ei“.   
 
...ce jucători ar transfera de la Urartu: „Noi nu suntem o echipă bogată, care să aibă mulți bani. Suntem pe acolo. Mi-au plăcut mai mulți jucători de la Urartu. Felicit echipa gazdă, care ne-a primit cum trebuie, ne-a pus totul la dispoziție. Am fost tratați foarte bine, mulțumim. Au o bază sportivă care seamănă cu a noastră. Ne asemănăm puțin la anumite lucruri. Fotbalul pe care îl joacă ei îl practicăm și noi. Urartu e o echipă care interpretează bine ambele faze. Noi am fost mai puternici mental în repriza a doua“.
 
...jocul defensiv și cel ofensiv: „Singura noastră problemă acum e că defensiv nu jucăm așa de bine precum o facem ofensiv. Așa a fost de când am început meciurile oficiale. Luăm foarte repede gol, la început de repriză, deși le-am spus jucătorilor să fie atenți și conectați. Așa a fost și acum și se repetă de când a început campionatul. Trebuie să schimbăm acest lucru. Dar e bine că terminăm foarte bine, așa cum a fost și cu FCSB, când i-am bătut și am ieșit campioni. Ne-au condus cu 2-0 acasă, dar am întors și am câștigat cu 3-2. Aceasta înseamnă că avem o mentalitate foarte bună“.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Constantin Budescu, la Farul Constanța? „Mi-aș dori să vină, e piesa care lipsește“
 
Meciul Farul Constanța - UTA, reprogramat. „Marinarii“ au transferat un nou jucător (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii