Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condusă cu 2-0, Farul Constanța a învins cu 3-2 FC Urartu și s-a calificat în turul trei preliminar al Conference League

ro

03 Aug, 2023 21:02 1922 Marime text

Farul Constanța, campioana României, a disputat în această seară manșa secundă din turul doi preliminar al competiției europene Conference League, întâlnind în deplasare FC Urartu, campioana Armeniei.

După 3-2 pentru Farul în tur, Urartu a marcat rapid, în minutul 11, iar în minutul 47 a făcut 2-0, scor la care era calificată. După o primă repriză foarte slabă, Farul a renăscut la 0-2 și, în patru minute, a marcat de două ori, egalând în minutul 57, scorul fiind unul de calificare pentru oaspeți. Gazdele au acuzat șocul, s-au stins, iar „marinarii“ au pus stăpânire pe joc și au gestionat bine restul partidei. Mai mult, în prelungiri, Denis Alibec a adus victoria Farului, marcând pentru 3-2! Cu scorul general de 6-4, campioana României s-a calificat în turul trei preliminar.

Au marcat Antwi (11), Sabua (47), respectiv Nedelcu (53) și Alibec (57, 90+2).

Victorie superbă și calificare în turul 3 al Conference League pentru formația noastră în returul cu FC Urartu, după un meci care a ridicat la maxim pulsul tuturor suporterilor constănțeni. Gazdele au început mai bine partida și în min.47 conduceau cu 2-0, scor la care erau calificați ! Au urmat însă aproape 50 de minute în care Farul și-a dominat adversara și în final a obținut o calificarebabsolut meritată. La fel ca și în sezonul trecut, Farul a dovedit că are o incredibilă forță de a reveni pe tabelă indiferent de scor, de moment și de adversat și în numai patru minute, 53 și 57, a restabilit egalitatea ! Nedelcu a redus din diferență în min.53 după un corner excelent executat de Alibec, pentru ca apoi șeptarul Farului să îl învingă pe portarul advers cu un șut puternic din situație de unu la unu. Au urmat alte ocazii foarte mari ale constănțenilor, care, la fel ca și în meciul tur, au înscris golul victoriei în min.90+2, prin același Alibec, se arată pe site-ul oficial al Farului.

Hagi, după FC Urartu - Farul Constanța 2-3
„Prima repriză a fost a lor, a doua a noastră. Important era să ne calificăm“


Au evoluat:

Urartu (antrenor, Dimitri Glynko): Melikhov - Antwl, Tsymbaliuk, Zotko (67 Mirzoyan) - Piloyan, Margaryan, Salou, Marcos Jr.(89 Dzhikiia) - Grigoryan (79 Ozbiliz) - Maksimenko, Sabua (79 Polyakov).

Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu (82 Boli), Borza (68 Sîrbu) - Băluță, Nedelcu (82 Vînă), Grameni (30 Artean) - Mazilu, Alibec, Benchaib (30 Rivaldinho).

În turul trei preliminar, Farul va întâlni Flora Tallinn, campioana Estoniei. Prima manșă se va disputa la Ovidiu, joi, 10 august, iar returul este programat o săptămână mai târziu.

Sursa foto: 1 - Farul Constanța, 2 - Facebook (Urartu Football Club)

Citește și:


Conference League 2023/2024
Farul Constanța joacă joi, 3 august 2023, în Armenia, pentru calificarea în turul trei preliminar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii