Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, la un punct de play-off Gică Hagi - „Am avut inițiativa de la început până la sfârșit. Meritam să câștigăm“ (GALERIE FOTO)

ro

14 Dec, 2021 00:00 2951 Marime text

 
  • „Marinarii“ s-au întors fără niciun punct din deplasarea de la Sfântu Gheorghe.
  • Gică Hagi și-a manifestat nemulțumirea pentru unele decizii de arbitraj, dar și pentru faptul că a fost tolerată fragmentarea jocului de câtre gazde.
  • „Regele“ este de părere că o asemenea abordare a jocului pe plan intern are influențe nefaste asupra evoluțiilor echipelor românești din întâlnirile internaționale.
 
Farul Constanța a pierdut cu 0-1 meciul din deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din etapa a 19-a a Ligii 1, iar „marinarii“ se află în clasament pe locul șapte, cu 29 de puncte, la o lungime în spatele poziției a șasea, ultima care duce în play-off.
 
„Speranțele erau mari, dar asta e. Ne așteptam să facem un meci bun. Cred că am avut inițiativa, controlul meciului, de la început până la sfârșit. Am încercat, am avut ocazii, destul de multe situații în careu, am marcat gol, însă, din păcate, ne întoarcem la Constanța fără niciun punct. Știam că întâlnim un adversar foarte bun, organizat foarte bine“, a declarat la conferința de presă de după meci Gică Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
S-au acordat prea puține minute de prelungire
 
Anterior, la flash-interviuri, „Regele“ își manifestase nemulțumirea pentru unele decizii de arbitraj, dar și pentru faptul că a fost tolerată fragmentarea jocului de câtre gazde.
 
„Cum o facem mereu, am încercat să ne impunem, să dictăm ritmul și intensitatea jocului, ceea ce am reușit. O dată ești mai inspirat, o dată nu, sunt detalii de meci, care acum nu ne-au fost favorabile. Meritam mult mai mult, meritam să câștigăm. Am înscris gol valabil. Nu e ușor. La alte meciuri, am spus că în ultimii 30 de metri nu am reușit multe, în schimb acum în prima repriză puteam înscrie nu știu câte goluri. Poate că am avut și un penalty... S-au dat numai patru minute de prelungire, în condițiile în care s-au făcut zece shimbări, iar adversarul a tras de timp. Au acuzat cârcei, iar apoi cineva a reintrat pe teren într-o secundă. Un jucător când simulează trebuie să stea afară un minut. Arbitrului îi amintesc că am fost în comisia tehnică a UEFA când s-a votat acest lucru. Era așa de arogant față de mine, iar eu trebuie să stau să mă uit la el. Dar nu intru în acest joc, îmi văd de echipa mea“, a precizat Gică Hagi, la Look Sport.
 
„Ce cultivi asta iese“
 
Managerul tehnic al Farului este de părere că o asemenea abordare a jocului pe plan intern are influențe nefaste asupra evoluțiilor echipelor românești din întâlnirile internaționale. „Cum să ieșim în lume, când arbitrii tolerează astfel de lucruri? Mai mult, le încurajează! Cred că e o tactică, în loc să joci fotbal, eu n-am antrenat asta și nu știu. De asta suntem unde suntem. Ritmul nostru de joc e scăzut. E incredibil și la copii, i-am spus și președintelui când am discutat. Una - două, cad pe jos. Când îl înveți de mic să facă așa, ce cultivi asta iese! Copiii trebuie învățați să lupte, nu să cadă jos și să cerșească. Adevărul doare, e crunt“, a punctat Hagi.
 
„Mai mult ne-au încurcat“
 
„Regele“ a subliniat că jocul Farului trebuie să fie la fel, indiferent că joacă acasă ori în deplasare. „Încercăm să avem mai multă personalitate, curaj, încredere și astfel să jucăm la fel și acasă, și în deplasare. Chiar dacă iei gol devreme, trebuie să nu cedezi. Cum am încercat noi, nu și în ultimele 20 de minute, când, după ce am făcut schimbările, nu a mai fost bine. Nu au adus nimic, zero. Niciunul. Mai mult ne-au încurcat. Trebuie să joci la fel din minutul 1 până în 90, ce antrenezi“, a spus Gică Hagi. 
 
Susținuți de fani și la Sfântu Gheorghe
 
În etapa viitoare, Farul va întâlni pe teren propriu campioana CFR Cluj, joi, 16 decembrie, de la ora 20.30. „CFR e o echipă foarte bună, care câștigă și nu primește goluri. Meciul va fi foarte greu, dar vrem și trebuie să câștigăm. Avem nevoie de victorii și de puncte“, a precizat Hagi. La Sfântu Gheorghe, „marinarii“ au avut parte și de susținerea unui grup de suporteri. „Niciodată singuri! Vă mulțumim pentru susținere! Avem nevoie de sprijinul vostru, al fanilor constănțeni, la ultimul meci pe teren propriu din acest an!“, este mesajul clubului constănâțean.
      
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sura foto: Farul Constanţa
 
Citește și:
 
Liga 1
Farul Constanţa, eşec în meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii