Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța George Ganea - „Suntem toți foarte bucuroși că avem în spate o galerie atât de frumoasă“

ro

04 Aug, 2021 00:00 4764 Marime text
 

 
  • Cinci jucători de la Farul Constanța au participat cu România la Jocurile Olimpice din Japonia.
  • După trei etape, „marinarii“ ocupă locul șase în Liga 1, fiind neînvinși și fără gol primit.
  • În runda a patra de campionat, Farul va juca la Ovidiu cu Sepsi Sf. Gheorghe.
 
Farul Constanța a fost echipa din România care a dat cei mai mulți fotbaliști, cinci, la lotul național Under-23 al României care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
 
Au făcut deplasarea ca tricolori în Țara Soarelui Răsare portarul Marian Aioani, fundașii Radu Boboc și Virgil Ghiță, mijlocașul Andrei Ciobanu și atacantul George Ganea. România nu a reușit să treacă de grupe, situându-se pe locul trei, în condițiile în care au mers în sferturi primele două clasate. Tricolorii au înregistrat rezultatele: 1-0 cu Honduras, 0-4 cu Coreea de Sud și 0-0 cu Noua Zeelandă. Clasamentul final a fost: 1. Coreea de Sud - 6p, 2. Noua Zeelandă - 4p (3-3), 3. România - 4p (1-4), 4. Honduras - 3p.       

   
Program foarte strict în Japonia

 
„A fost o onoare pentru mine și pentru ceilalți colegi ai mei că am participat la Jocurile Olimpice. Ne pare rău că nu am putut trece de grupe, dar suntem împăcați că am dat tot ce am avut mai bun în noi. Am avut un program foarte strict în Japonia, la care a trebuit să ne adaptăm. Așa a fost să fie de data aceasta“, a declarat George Ganea, pentru Farul TV. „Participarea la Jocurile Olimpice a fost importantă pentru noi. A fost o experiență plăcută, atât sportiv, cât și prin prezența într-o țară precum Japonia. Am încercat să ne testăm pe noi înșine și să dăm totul. Pentru primele două meciuri, am stat la Kashima, într-un sătuc. Am fost închiși în camere și am avut voie să ieșim doar la antrenament și la masă. A fost destul de ciudat. Nu am avut voie să vizităm nimic“, a menționat și Marian Aioani, conform aceleiași surse.

 
Neînvinsă și fără gol primit

 
Chiar dacă au fost departe de țară, cei cinci fariști au urmărit meciurile Farului și sunt bucuroți de startul bun al „marinarilor“, care, după trei etape, sunt neînvinși și se află pe locul șase în clasament, cu cinci puncte, după o victorie și două egaluri. Mai mult, formația de pe litoral nu a primit gol până acum, fiind singura echipă din Liga 1, alături de Rapid, care se poate mândri cu aceasta. 

 
Încredere pentru ce va urma

   
„Chiar dacă a fost diferență orară, am urmărit meciurile din țară ale băieților. Suntem nerăbdători să începem antrenamentele. Va fi un sezon frumos. Suntem toți foarte bucuroși că avem în spate o galerie atât de frumoasă și că vin tot mai mulți oameni la meciuri și ne susțin. Eu zic că va fi bine în acest an“, a menționat George Ganea. „Am văzut cele trei partide (n.r. 0-0 în deplasare cu UTA, 2-0 acasă cu Gaz Metan Mediaș, 0-0 în deplasare cu Rapid), iar la București am fost și pe stadion. Este important că nu am primit gol. Avem cinci puncte, care ne dau încredere pentru ce va urma. Lupta de titularizare în poartă va fi interesantă. Farul are portari de calitate, iar evoluțiile mele sper să fie cât mai bune“, a arătat Marian Aioani.
 
În etapa a patra a Ligii 1, Farul va juca la Ovidiu cu Sepsi Sf. Gheorghe (locul 8, cu 4 puncte), luni, 9 august, de la ora 18.30. În runda a cincea, „marinarii“ vor întâlni în deplasare CFR Cluj, campioana și liderul actual al clasamentului, cu nouă puncte, după ce a câștigat toate cele trei partide jucate. Meciul a fost programat vineri, 13 august, de la ora 21.30.   
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Farul Constanţa, neînvinsă şi fără gol primit în primele trei meciuri
Gică Hagi - „Cu ei în echipă, vom fi mai puternici“ (galerie foto)

 
UPDATE. Jocurile Olimpice de la Tokyo
Aur şi argint pentru România la canotaj
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii