Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

ro

21 Mar, 2024 17:00 828 Marime text

 
  • Duminică, 31 martie 2024, Farul Constanța întâlnește la Ovidiu liderul FCSB, în etapa a doua din play-off.   
 
După un debut de succes în play-off, victorie cu 2-1 pe terenul Rapidului, Farul Constanța, campioana în exercițiu a României, se pregătește de un nou meci de gală, urmând a primi la Ovidiu vizita liderului detașat, FCSB, principala favorită la câștigarea titlului.
 
Partida e programată duminică, 31 martie 2024, de la ora 21.00. FCSB conduce ierarhia cu 35 de puncte, iar Farul se află pe poziția a cincea, cu 25 de puncte. După meciul deosebit al „marinarilor“ din Giulești, trei jucători de pe litoral, fundașii Mihai Popescu și Kevin Boli și atacantul Louis Munteanu, au fost incluși în echipa etapei, iar Gheorghe Hagi, managerul tehnic al campioanei, a fost desemnat antrenorul etapei. 
 
„Experimentatul fundaş al Farului s-a achitat excelent de sarcinile trasate de antrenor pe durata partidei din Giuleşti“, s-a arătat referitor la Kevin Boli pe site-ul oficial al Ligii Profesiomniste de Fotbal, cea care a prezentat cel mai bun „11“ după prima etapă din play-off și play-out.
 
„Luăm meci cu meci“
 
„Victorie mare în Giulești, e greu să câștigi pe această arenă. Dar am jucat foarte bine, atât defensiv, cât și ofensiv. Bucurie foarte mare, am învins și mergem înainte. Avem timp să pregătim meciul cu FCSB. Nu a contat pentru noi că unii nu ne dădeau șanse, după ce Rapid învinsese cu 4-0 FCSB. Luăm meci cu meci. Am demonstrat că suntem o echipă bună, dar trebuie să arătăm aceasta și în partida cu FCSB. Sperăm să câștigăm din nou“, a declarat Kevin Boli, la Farul TV.
 
După FCSB, Sepsi OSK
 
După prima etapă, clasamentul din play-off arată astfel: 1. FCSB - 35p, 2. Universitatea Craiova - 28p, 3. Rapid - 28p, 4. CFR Cluj - 27p, 5. Farul - 25p, 6. Sepsi OSK - 22p. În etapa a treia, Farul va întâlni în deplasare Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, vineri, 5 aprilie 2024, de la ora 20.30. 
 
„Trei puncte care ne readuc în lupta pentru podium“

În Giulești, portarul Farului, Alexandru Buzbuchi, a făcut din nou un meci mare și a avut o contribuție importantă la succesul oaspeților.   

„O victorie foarte mare, mai ales că a fost prima din play-off. Era important să începem cu dreptul. Ceea ce mă bucură foarte mult e că am și practicat un joc de calitate. Am respectat tot ce am pregătit. Am încercat să pasăm, să ieșim cum știam și cum o făceam noi înainte și uite că am reușit să câștigăm, deloc întâmplător. Sunt trei puncte care ne readuc în lupta pentru podium și ne ajută foarte mult. E important că am fost la înălțime, știind ce reprezintă Giuleștiul, un teren cu presiune. Faptul că am reușit să câștigăm spune mult despre caracterul nostru. La fel ca în orice meci, eu încerc să-mi ajut echipa. Acum nu am reușit să mențin poarta intactă, dar important e că am câștigat. Pregătim meciul cu FCSB, la fel - unul foarte greu, dar jucăm acasă și trebuie să câștigăm“, a menționat Alexandru Buzbuchi, potrivit sursei citate.
 
Două amicale
 
În perioada de întrerupere a campionatului, pentru meciurile amicale ale echipei naționale, cu Irlanda de Nord (vineri, 22 martie, de la ora 21.45, pe Arena Națională din București) și Columbia (marți, 26 martie, de la ora 21.30, pe Civitas Metropolitano din Madrid - Spania), Farul a fixat două partide de verificare, cu Dunărea Călărași (locul 2 în Liga a 3-a, seria a treia) și cu Unirea Slobozia (locul doi în Liga a 2-a).
 
Șanse pentru tineri
  
Prima întâlnire s-a jucat la Călărași, revenindu-le gazdelor cu 4-3 (Vîlea 48, Visan 61, Ilie 68, Băceanu 78 - din penalty / Benchaib 58, Leonte 90, Rivaldinho 90+1), iar al doilea meci se joacă vineri, 22 martie 2024, de la ora 13.00, la baza Academiei Hagi, de la Ovidiu, intrarea fiind liberă. Cele două întâlniri îi oferă managerului tehnic Gheorghe Hagi prilejul de a le oferi noi șanse tinerilor din Academia Hagi. În lotul deplasat la Călărași, s-au regăsit cinci jucători născuți în 2006 și doi născuți în 2005.
 
15 convocați la loturile naționale
 
În această perioadă, Farul are nu mai puțin de 15 jucători convocați la loturile naționale: Louis Munteanu, Constantin Grameni și Gabriel Dănuleasa (la U21), Ionuț Cojocaru (la U20), Vlad Răfăilă și Rafael Munteanu (la U19), Ionuț Cercel și David Păcuraru (la U18), John Dumitra, Iustin Doicaru, Alexandru Stoian și Eric Somandru (la U17).

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași
„Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii