Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Alexi Pitu pasează, Dina Grameni marchează! Cei doi tineri „marinari“ se înțeleg de minune pe teren

ro

16 Sep, 2022 00:00 3157 Marime text

 
  • La 19 ani, Dina (mijlocaș defensiv) este golgeterul de până acum al Farului, cu trei reușite, la egalitate cu Gabriel Torje.
  • Alexi (20 de ani, mijlocaș ofensiv) a marcat în acest sezon primul său gol în prima ligă și e jucătorul cu cele mai multe pase decisive din campionat!
  • La toate cele trei goluri pe care le-a marcat până acum, lui Dina i-a pasat Alexi.
 
Colegi de mici în Academia Hagi, Alexi Pitu și Constantin Grameni au crescut împreună pe teren, iar strânsa legătură fotbalistică dintre ei se vede acum și la echipa mare, unde au evoluții foarte bune.
 
După zece etape, Farul Constanța este lider în clasamentul Superligii, iar la ascensiunea „marinarilor“ au contribuit și cei doi tineri jucători, ambii născuți în 2002. Alexi a împlinit 20 de ani, iar Dina va ajunge la această vârstă luna viitoare. La 19 ani, Dina (mijlocaș defensiv) este golgeterul de până acum al Farului, cu trei reușite, la egalitate cu Gabriel Torje, pe când Alexi (mijlocaș ofensiv) a marcat în acest sezon primul său gol în prima ligă și e jucătorul cu cele mai multe pase decisive din campionat, cinci! Alexi e și cel mai bun fotbalist Under-21 la pase de gol + gol (6), pe când Grameni e cel mai bun tânăr marcator din campionat. Pentru Dina, ultimul meci jucat de Farul (3-0 cu FC Argeș, în care a și marcat) a fost al 50-lea al său în primul eșalon, iar Alexi Pitu a susținut cu același prilej partida cu numărul 60 în campionat.
 
„Au crescut, au căpătat experiență“   
 
Evoluția celor doi a fost subliniată și de Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. „În momentul de față, Pitu și Grameni sunt jucătorii eligibili cu randamentul cel mai bun din prima ligă și ne bucură acest lucru. E clar că ei au crescut, au căpătat experiență, iar în acest sezon au început foarte bine. Și Dina face o muncă foarte bună, atât ca mijlocaș defensiv, cât și ofensiv, marchează, pasează bine, deci e un jucător foarte bun pentru noi. Are deja o maturitate mare. Alexi e cu noi de patru - cinci ani, s-a adaptat. E în formă. Și anul trecut, a fost jucătorul nostru dintre cei de atac care a participat cel mai mult la faza ofensivă, anul acesta continua la fel. Să dea Domnul să vină și golurile mai multe pentru el, acesta fiind singurul lucru care i-a lipsit. În rest, ca participare și ca joc, a făcut-o foarte bine“, a subliniat „Regele“.
 
Goluri „gemene“
 
Faptul că cei doi tineri jucători se găsesc pe teren și cu ochii închiși este dat și de faptul că două dintre golurile lui Grameni (cu FCSB și cu FC Argeș) au fost la fel, pasă de pe dreapta Alexi, șut cu stângul din careu Dina. Mai mult, la toate cele trei goluri pe care le-a marcat până acum, lui Dina i-a pasat Alexi! „Joacă de mici împreună, au crescut împreună, se simt. Dar sunt și relații de joc care se fac la antrenamente, lucrăm“, a spus Gică Hagi. „Ne înțelegem foarte bine, la toate cele trei goluri el mi-a oferit pasele decisive. Se vede prin ce realizăm că avem o legătură strânsă pe teren“, a menționat și Grameni.
 
Farul are ceva mai mare forță ofensivă din campionat, cu o medie de 1,9 goluri / meci (19 în zece partide), marcatorii fiind: 3 goluri - Constantin Grameni, Gabriel Torje; 2 goluri - Vlad Morar, Denis Alibec, Louis Munteanu, Adrian Petre; un gol - Tudor Băluță, Alexi Pitu, Andrei Artean, Ionuț Larie și Kevin Doukoure.  
 
„Sperăm să rămânem pe locul întâi cât mai mult“
 
După succesul cu FC Argeș, care a readus echipa de pe litoral pe prima poziție în clasament, Dina Gramni a spus, pentru Farul TV: „Suntem bucuroși în primul rând că am reușit să luăm cele trei puncte din acest meci destul de greu. Suntem satisfăcuți și că revenim pe prima poziție și sperăm să rămânem acolo cât mai mult. Mă bucur că am multe reușite peronale în acest sezon, dar și pentru că echipa are rezultate mult mai bune decât în începutul de campionat anterior. La meciuri e o atmosferă deosebită, și acasă, dar și în deplasare ne susține galeria. Le mulțumim fanilor, ne ajută foarte mult. Am marcat câte trei goluri în ultimele partide, dar în meciul cu Craiova nu am reuit să câștigăm. Altfel era cu o victorie acolo, însă asta este, trebuie să privim în viitor și să sperăm că vom câștiga cât mai multe partide“.
 
La victorie și cu Petrolul

Vineri, Farul joacă în etapa a 11-a, întâlnind în deplasare, de la ora 21.00, Petrolul Ploiești, o nou promovată, dar cu rezultate apreciabile pînă acum în acest sezon, ocupanta locului patru în clasament. „Petrolul a început destul de bine campionatul, dar mergem să luăm cele trei puncte, așa cum abordăm fiecare meci. Știm că nu ne va fi ușor, dar suntem optimiști“, a menționat Dina Grameni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Editorial
Farul Constanța, legenda Meșterului Manole și talentul de constructor de echipe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii