Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța a întrerupt seria de victorii a liderului FCSB „Marinarii“ au ajuns la șapte etape la rând fără înfrângere (GALERIE FOTO)

ro

06 Feb, 2024 17:00 873 Marime text
 

 
  • După meciul cu FCSB, Farul Constanța a ajuns la șapte etape la rând în campionat în care nu a pierdut, înregistrând în acest interval patru victorii și trei egaluri.
 
Vicecampioana României și liderul detașat al clasamentului Superligii, FCSB, și campioana en-titre, Farul Constanța, s-au întâlnit pe Arena Națională din București, în derby-ul etapei a 24-a, iar partida s-a încheiat la egalitate, 1-1.
 
Înaintea meciului, FCSB avea opt puncte avans față de a doua clasată, CFR Cluj. În mare formă, echipa lui Gigi Becali venea după patru victorii la rând în campionat, în care înscrisese 13 goluri și primise doar unul! Iar, la un moment dat, distanța față de a doua clasată era de 11 puncte. Seria victoriilor consecutive s-a oprit însă în partida cu Farul, primul adversar pe care nu a putut să-l învingă, din etapa a 18-a încoace! FCSB are acum un avans de nouă puncte față de CFR Cluj. 
 
„Până la urmă, punctul e punct“
 
„Am întâlnit o echipă care e în play-off. Nu are cum să piardă nici locul doi, cu un moral foarte bun, încrezători, cu un fotbal foarte bun și jucători foarte talentați. Au bani, cumpără, aduc jucători valoroși. Am pregătit meciul ca să facem ambele faze foarte bine. În prima repriză, defensiv, au muncit foarte mult, ofensiv - săraci, destul de previzibili, n-am făcut mai nimic. În a doua repriză, cei care au intrat pe teren au adus un plus. Se pare că Grigoryan are o întindere musculară, are ghinion, să sperăm că nu e așa de grav. Am jucat, am pasat, am avut o construcție și o circulație mai bune. Au apărut și ocaziile, trebuia să marcăm cel puțin două goluri. Dar și ei au avut ocazii mari. Până la urmă, punctul e punct. Drumul e lung, greu, cu meciuri foarte dificile. Sperăm să fim inspirați și să o facem bine. Nu i-am certat la final pe jucători, cum să-i cert? Asta e culmea. Sau vreți să-i cert, ca să fie toți supărați, că așa e bine? Să se spună: «Hagi îi ceartă, Hagi face, Hagi zice…». Credeți că orice echipă poate face ce am făcut noi în repriza a doua?“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. 

După remiza din meciul cu FCSB, Farul a ajuns la șapte etape la rând în campionat în care nu a pierdut, înregistrând în acest interval patru victorii și trei egaluri.  
 
„Buzu și apărarea și-au făcut datoria“
 
În confruntarea din capitală, Hagi a fost nemulțumit de mai multe decizii de arbitraj, „marinarii“ având un gol anulat eronat pentru ofsaid (marcase Louis Munteanu), penalty-ul din care au egalat (în minutul 90+4) fiind acordat cu întârziere, după cum lui Louis Munteanu și Grameni le-au fost refuzate penalty-uri, primind în schimb cartonașe galbene pentru simulare.

„Atât timp cât Dawa e un metru sau jumătate de metru în careu, iar Louis e în afara careului, scuzați-mă, dar cum poate fi ofsaid? Ce linie poți trage? E inadmisibil, nu se poate. E atât de clar, incredibil! Iar la Grameni nu a fost penalty, de asta nu vorbim? A luat galben, la fel și Louis, care va sta etapa viitoare (n.r. în meciul de pe teren propriu, cu Dinamo). La Louis nu a fost penalty, nu l-a atins? Îmi vine să râd, pe cuvântul meu. La penalty, e la fel ca în meciul nostru cu Voluntari. În plus, trecuseră cinci minute și nu ziceau nimic (n.r. arbitrii). Mergeau, tată, mergem înainte! Din păcate, există și aceste lucruri. Cred că am avut trei penalty-uri. Câștigam meciul. Nu iau însă meritele FCSB, care a avut ocazii, iar Buzbuchi ne-a scos, a apărat foarte bine. Buzu și apărarea și-au făcut datoria“, a menționat Gheorghe Hagi.
 
„Păi și ce e, panteră, girafă?“
 
Managerul tehnic al Farului a continuat: „Arbitrajul nu e meseria mea, eu trebuie să fac schimbări la pauză, dacă văd că echipa nu merge, să-mi văd de echipa mea, să știu pe cine să bag, dar niște lucruri sunt clare. Cum și eu trebuie să recunosc că am fost slabi în prima repriză, ofensiv zero. Scuzați-mă, cum să nu fie penalty, cum să fie ofsaid? Cum e posibil? Chiar ne ducem în ridicol. E prea mult! E imaginea, ei au pus linia. Cu ce să fie ofsaid, că se ia umărul, nu? Păi și ce e, panteră, girafă, are nu știu cât, ce are, mă? Ce corp să aibă ca să fie în ofsaid? Ce am văzut eu pe teren… Pe Louis îl atinge la spate 100%, Ngezana se duce direct în el. Iar la Grameni e penalty 200%. Și atunci ce pot face? Galben, galben! Îngălbeniți-ne, că… E luptă. Dar vedem, mergem înainte“. Luările de poziție ale lui Hagi au fost îndreptățite 
 
„Credeți că, dacă e Hagi acolo, într-o zi - două se fac toate?“
 
Întrebat care e diferența dintre Farul de acum și cel din sezonul trecut, când a cucerit titlul, Hagi a răspuns: „Băluță, Artean, Nedelcu, Alibec, Borza, Mazilu. În jumătate de an să schimbi atâția, scuzați-mă! Dar ce sunt eu? Credeți că, dacă e Hagi acolo, într-o zi - două se fac toate? E ca la Meșterul Manole, ce clădesc azi, mâine se dărâmă. Alții! Dar aceștia sunt tineri, au nevoie de timp. Nu-i pot arunca în presiune, sunt în spatele lor, să văd, să simt, ca să-i bag. Că altfel, îl arunc pe copil în mare, cu colacul, și-i zic: «Salvează-te, că e furtună!». Salvează-te, tată, că eu mi-am făcut datoria. Dar nu fac eu asta niciodată. În spatele tânărului sunt eu. Dar e nevoie de timp. De aceea v-am scris în strategia mea timp, tineri, talentați. Totul se face în timp. Dar eu ce clădesc cade și o iau de la capăt. Încerc să merg înainte. Aprecierile fanilor, cum a fost și acum, de ziua mea, îmi arată că am făcut ceva pentru România. Iubim România și merită“.
 
„Mi-am băgat toți banii să fac o academie“
 
Meciul cu FCSB s-a jucat în ziua în care Hagi a împlinit 59 de ani, bucurându-se de o primire deosebită pe stadion, atât din partea fanilor Farului, cât și a celor de la FCSB. „Asta înseamnă că am făcut ceva pentru România, că tot ce am făcut merită. Mi-am băgat toți banii să fac o academie. Nu am vrut club de fotbal, pe care să-l susțin eu, că nu sunt miliardar, o mai spun odată. Am făcut cât am putut. Farul are cea mai bună infrastructură din România din 1990 încoace. Nu cred că a mai făcut altcineva așa ceva. Ce hotel are, ce clădire are, ce terenuri are! Toată baza e a Farului, iar academia are 30 de titluri. Campionii creează campioni. Am ieșit campioni și la seniori, cu banii puțini pe care i-am avut. Am ridicat nivelul. Dar ca să rămâi acolo sus cu cei mari e departe. Am făcut-o cu drag, din inimă, îi va rămâne Farului. Era datoria mea să fac asta, pentru toți copiii care au avut o șansă, să ajungă să-și îndeplinească visele. Cei care pot și vor. E un concurs. Sper ca și în continuare Farul să producă fotbaliști foarte buni. Așa cum l-a produs pe subsemnatul, care s-a întors acasă și a făcut asta, iar apoi l-a produs pe Coman. Până la urmă, e bun, nu? Că până acum nu era! Acum e cel mai bun. Farul a produs 20 de jucători care sunt în circuitul echipei naționale mari. Nu eu, că avem 100 și ceva de angajați, tehnic și administrativ. O dată e unul, o dată altul, dar când s-au calificat la Euro au fost opt. Farul a frăcut ce trebuia. A investit în tineri. România poate ieși de unde e doar dacă investește în tineri. Academii, concept tehnic, infrastructură – prima dată, apoi bani la echipa mare. Trebuie să ai buget, să vină milionarii, să cumpere și să bage bani, așa cum bagă domnul Șucu la Rapid, Gigi la FCSB, domnul Rotaru la Craiova“, a punctat Hagi.  
 
„Va fi petrecere mare“
 
„La 60 de ani unde vă vedeți?“, a primit Hagi o întrebare la conferința de presă de după meciul cu FCSB. „Distracție mare, acum mă duc acasă, cu familia, nici nu știu ce va fi. A fost și meciul, așa a căzut. La 60 de ani 100% va fi petrecere mare. Doamne ajută să ajung, să fiu acolo“, a veni răspunsul.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Fundașul Ionuț Larie, în echipa ideală a etapei a 24-a. A ajuns la șapte goluri marcate și e golgeterul „marinarilor“

 
FCSB - Farul Constanța 1-1
Nemulțumirile lui Hagi - „Ce s-a întâmplat a văzut toată lumea. E incredibil, inacceptabil!“

 
LIVE TEXT. Superliga 2023/2024
Farul Constanța, remiză în deplasare cu FCSB. „Marinarii“ au egalat în minutul 90+4! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii