Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Farul Constanța Golul lui Louis Munteanu din meciul cu FCSB, anulat eronat. Oficial de la Comisia Centrală a Arbitrilor

ro

06 Feb, 2024 14:44 1810 Marime text

În meciul din deplasare cu FCSB, din etapa a 24-a a Superligii, Farul Constanța a avut un gol anulat în minutul 58, la scorul de 1-0 pentru gazde.

Louis Munteanu a marcat, dar, în urma analizei VAR, s-a decis că reușita e neregulamentară, pe motiv de ofsaid.

Tabăra Farului a contestat vehement însă decizia arbitrilor. În urma acestei controverse, Comisia Centrală a Arbitrilor a emis o comunicare oficială.   

„În urma partidei FCSB - Farul Constanța din etapa 24 și a discuției cu arbitrul VAR, Comisia Centrală a Arbitrilor a solicitat furnizorului de tehnologie VAR explicații privind faza din minutul 58 în urma căreia echipei Farul Constanța i-a fost anulat un gol pe motiv de ofsaid“, se arată, astăzi, 6 februarie 2024, pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.


Potrivit acestei surse, arbitrul VAR al partidei a transmis CCA că faza respectivă a fost analizată în meci de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat prezentat și pe transmisiunea partidei. Motiv pentru care, în ciuda faptului că distanța între atacant și ultimul apărător părea prea mare, a fost validată decizia de ofsaid generată de sistemul VAR.

Ca urmare a distanțelor neveridice (valori reieșite din trasarea liniilor și pozițiile observate cu ochiul liber), CCA a solicitat un punct de vedere din partea operatorilor pentru lămurirea situației. Reprezentanții furnizorului de tehnologie VAR au transmis o informare oficială pe adresa CCA:

„La meciul FCSB – Farul Constanța din etapa 24 a existat o situație de analiză a unei posibile poziții afară din joc, soluționată greșit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete. Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariția unor denaturări ale distanțelor dintre jucătorii implicați în analiza fazei suspecte de ofsaid. Operatorul de reluări a utilizat greșit procedura numită triangulație, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer și, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat. De menționat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obișnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, și pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat eronat. Pentru greșeala din meci operatorul de reluări a fost sancționat și reținut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”.

UPDATE

Pe marginea de pe site-ul FRF, deţinătorul drepturilor TV a avut o reacție oficială.

Având în vedere comunicatul publicat pe site ul FRF cu titlul: «Explicaţiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanţa», ne vedem nevoiţi să transmitem faptul că acesta a fost emis fără o consultare cu reprezentanţii operatorului de tehnologie VAR în România şi a grupului de comunicare VAR. În aceste momente se analizează înregistrările meciului, precum şi cele din camera VAR, urmând să revenim cu concluzii pertinente asupra situaţiei de fapt. Dacă se constată că a fost o greşeală a operatorului VAR delegat la meci, se vor lua măsurile necesare pentru ca aceasta situaţie să nu se repete. Este prematur a spune că a fost vina unei persoane anume, având în vedere faptul că în camera VAR sunt mai multe persoane care verifică fazele de joc, se arată în comunicat.  


Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Farul Constanța)

Citește și
:

FCSB - Farul Constanța 1-1
Nemulțumirile lui Hagi - „Ce s-a întâmplat a văzut toată lumea. E incredibil, inacceptabil!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii