Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După FC Viitorul Constanţa, Nici Săgeata Năvodari nu are drept de promovare

ro

01 Feb, 2011 00:00 1534 Marime text
sageata.jpgPotrivit FRF, clubul de pe litoral a obţinut dreptul de participare în Liga a II-a fără a fi respectat principiul meritului sportiv

După ce în urmă cu câteva zile Federaţia Română de Fotbal anunţa echipele care nu au drept de promovare în acest an într-un eşalon superior, printre ele şi FC Viitorul Constanţa, Direcţia Juridică a forului a adus ieri unele rectificări, incluzând-o pe listă şi pe Săgeata Năvodari.

"Operaţiunea juridică efectuată de către CS Săgeata Stejaru în anul 2010 nu este susceptibilă de încălcare a principiilor menţionate în art. 5 bis din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice. În urma verificărilor efectuate rezultă că, într-adevăr, în anul 2009 CS Săgeata Stejaru a obţinut dreptul de participare în Liga a II-a fără a fi respectat principiul meritului sportiv. În concluzie, CS Săgeata Năvodari nu are dreptul de a participa într-o categorie competiţională superioară pentru o perioada de trei ani competiţionali începând cu sezonul 2009 - 2010", se arată în comunicatul postat ieri pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Astfel, planurile celor de la Săgeata de a ataca promovarea în primul eşalon fotbalistic din retur au fost date peste cap, echipa având drept să evolueze în Liga I abia în sezonul 2012 - 2013. Echipa pregătită de Aurel Şunda se află la jumătatea sezonului pe locul 2 în Seria I din Liga a II-a şi este favorită, alături de Ceahlăul, să facă pasul spre Liga I la sfârşitul acestui sezon. Cel mai probabil, conducerea clubului din Năvodari va ataca această decizie în zilele următoare. Amintim că pe lista echipelor care nu au drept de promovare într-o categorie competiţională superioară timp de trei ani se află şi FC Viitorul Constanţa, formaţia clasată pe locul 5 în Liga a II-a, Seria I.

Planuri năruite

Dacă echipa se pregătea intens pentru startul returului şi pentru atacarea promovării, conducerea clubului şi autorităţile locale aveau în plan modernizarea bazei sportive a oraşului pentru a corespunde cerinţelor impuse de FRF în vederea organizării de meciuri din primul eşalon. Astfel, în prima şedinţă de Consiliu Local Năvodari a fost supus spre aprobare un proiect de hotărâre privind modernizarea stadionului, potrivit gazetadenavodari.ro. "Modernizarea este necesară pentru îndeplinirea condiţiilor impuse de forurile sportive pentru o eventuală promovare din Liga a II-a în Liga I a echipei de fotbal a oraşului. Speranţele privind promovarea sunt mari, iar rezultatele de până acum ale echipei de fotbal sunt pe măsura aşteptărilor. Primăria încearcă să-şi respecte angajamentul faţă de patronii echipei, care o susţin financiar, de a crea condiţiile necesare pentru participare în Liga I", a declarat primarul Nicolae Matei. Modernizarea stadionului ar presupune dublarea numărului de locuri din tribune, de la 4.000, câte sunt în prezent, la peste 8.300, vor fi create încă trei locuri de acces pe stadion, locuri de parcare, va fi achiziţionată o tabelă electronică, posibil şi nocturnă. De asemenea, vor fi aduse la standard spaţiile administrative ale stadionului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii