Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După duelul din Liga 1 cu Academica Clinceni, FC Viitorul întâlnește Dinamo în Cupa României

ro

25 Nov, 2020 00:00 2436 Marime text
  • Meciul Dinamo - FC Viitorul contează pentru „16”-imile Cupei României.
  • În ultima etapă de campionat, FC Viitorul a pierdut, iar Dinamo a câștigat.
  • În clasamentul Ligii 1, echipa constănșeană e a șaptea, în timp ce Dinamo ocupă poziția a 14-a.
 
FC Viitorul se pregătește de meciul din 16-imile Cupei României, în deplasare cu Dinamo București, partida fiind programată sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 20.45, pe arena din Ștefan cel Mare. 
 
În clasamentul Ligii 1, FC Viitorul se află pe locul șapte, cu 16 puncte (după patru victorii, patru egaluri și trei eșecuri, golaveraj 17-15), în timp ce Dinamo e antepenultima în ierarhie, pe poziția a 14-a, cu nouă puncte. În ultima etapă de campionat însă, echipa de pe litoral a pierdut (0-1 în deplasare cu Academica Clinceni), după o serie de șapte meciuri la rând fără eșec, în timp ce Dinamo, care se confruntă cu probleme financiare și cu nemulțumiri, din acest punct devedere, în lot, a câștigat (3-0 acasă cu FC Voluntari).
 

Prima victorie

 
Academica Clinceni a realizat cu această ocazie prima victorie în Liga 1 în disputele cu FC Viitorul. Cele două echipe se mai întâlniseră în campionat doar în ediţia precedentă, când formația de pe litoral au câştigat două dintre cele patru dueluri, alte două jocuri încheindu-se la egalitate.
 

„Am avut multe șanse de gol”

 
„Am știut de la început ce fel de meci trebuia să jucăm. Pe parcursul partidei, am avut multe șanse de gol, inclusiv un penalty, dar nu le-am fructificat. Când îți creezi atâtea ocazii, înseamnă că ești mai bun ca adversarul. Nu am câștigat însă, așa e fotbalul. Acum, trebuie să fim pregătiți pentru meciul de Cupă cu Dinamo, iar apoi pentru cel de campionat cu Hermannstadt”, a declarat spaniolul Ruben de la Barrera, managerul FC Viitorul.
 

Trei jucători în echipa etapei

 
În urma victoriei cu FC Viitorul, Academica se află pe locul cinci în Liga 1, iar trei dintre jucătorii ei au fost incluși în echipa etapei a 11-a: goalkeeper-ul Octavian Vâlceanu („Pentru a doua oară în acest sezon, portarul ilfovenilor a apărat un penalty. Acesta a mai avut alte cinci intervenţii decisive, graţie cărora Academica a reuşit al patru succes la rând”) și fundașii Georgi Pashov („A făcut excelent ambele faze, dominând cu autoritate flancul drept. A înscris unul dintre cele mai frumoase goluri din etapa a 11-a”) și Mladen Jutric („Adus în vară, s-a impus de la început şi a devenit liderul defensivei ilfovenilor, singura din CASA Liga 1 cu opt meciuri fără gol încasat”).
 
Sursa foto: FC Viitorul

Citește și:

FC Viitorul, eșec în duelul cu Academica Clinceni. Meci cu penalty ratat și cu o eliminare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii