Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE După Birmingham, Simona Halep evoluează în Germania, la Bad Homburg. Pe ce loc se află constănțeanca în ierarhia WTA

ro

21 Jun, 2022 00:00 1017 Marime text

 
  • Simona Halep va începe turneul încă din primul tur, unde o va avea ca adversară pe finalista de anul trecut.
 
Pregătind evoluțiile de la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, programat în perioada 27 iunie - 10 iulie, Simona Halep evoluează într-o nouă întrecere pe iarbă, după cea de la Birmingham, unde a atins semifinala.
 
Este vorba de turneul din seria WTA 250 de la Bad Homburg, din Germania (dotat cu premii totale de 251.750 de dolari), care se va disputa în perioada 19 - 25 iunie și la care jucătoarea din Constanța este cap de serie numărul 4. După Birmingham, Simona se află pe locul 19 în clasamentul mondial, iar la Bad Homburg va începe încă din primul tur, unde o va avea ca adversară pe finalista de anul trecut, Katerina Siniakova (Cehia, 63 WTA). În cazul unei victorii, constănțeanca se va duela în runda a doua cu Tamara Zidansek (Slovenia, 58 WTA) sau cu o jucătoare venită din calificări.
 
Primele trei favorite la Bad Homburg sunt Daria Kasatkina (Rusia, 12 WTA), Belinda Bencic (Elveția, 17 WTA) și Angelique Kerber (Germania, 18 WTA).
  
La Birmingham, Simona Halep a fost cap de serie numărul doi, iar în semifinală a fost învinsă de brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 ani, 32 WTA), în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 6-4. La începutul setului doi, Simona a solicitat intervenție medicală, acuzând unele probleme la picior. În finală la Birmingham nu a ajuns nici cea de-a doua româncă prezentă în penultimul act, Sorana Cârstea  (32 ani, 36 WTA), a şasea favorită, care a cedat dramatic în disputa cu chinezoaica Shuai Zhang  (33 ani, 54 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-7. Pentru titlu s-au duelat așadar Beatriz Haddad Maia și Shuai Zhang, partida revenindu-i braziliencei, după ce chinezoaica a acuzat dureri cervicale și a abandonat în primul set, la 5-4 pentru Haddad Maia.

UPDATE:

Meciul Halep - Siniakova se joacă marți, 21 iunie, de la ora 17.30, în direct la Digi Sport 2.

La capitolul rezultatelor directe, Simona este în avantaj în fața jucătoarei din Cehia cu 2-1, cele două urmând a se înfrunta acum pentru a patra oară în circuitul profesionist. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Simona Halep)

 
Citește și:
 
Simona Halep, eliminată în semifinale la Birmingham
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii