Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu la Medgidia S-a stins o personalitate! „Dispariția dânsului lasă un gol imens în învățământul și sportul medgidian și dobrogean“

ro

05 Jan, 2024 17:00 6740 Marime text

 
  • Valentin Petricală a evocat viața și cariera lui Teodor Crăciun, care au fost deosebite. 
 
Doliu la Medgidia, în județul Constanța, unde s-a stins din viață Teodor Crăciun, personalitate a sportului și învățământului din acest municipiu.
 
Teodor Crăciun a fost primul director al Clubului Sportiv Școlar Medgidia, dar a activat și ca profesor de educație fizică și sport.
 
Viața și cariera deosebite ale lui Teodor Crăciun au fost evocate de Valentin Petricală, fost handbalist, dar şi jucător de fotbal, personalitate a sportului, cel care a avut cel mai lung mandat, 21 de ani (1991 - 2012), la conducerea CSS Medgidia, ca director.
 
„Trist, foarte trist! Domnul profesor Teodor Crăciun ne-a părăsit! Un profesor de excepție, un om apreciat și respectat de zecile de generații de elevi, de părinți, de întreaga comunitate! A fost primul director al Clubului Sportv Școlar Medgidia, 1978 - 1989, rezultatele meritorii obținute de sportivii clubului la competițiile naționale și internaționale în acea perioadă i se datorează în mare parte. Din anul 1989, s-a întors la catedra de educație fizică și sport a Colegiului Tehnic «N. Titulescu», unde a funcționat până la pensionare. Întreaga sa activitate a fost un succes, echipele de handbal ale fostei Școli Profesionale IMUM clasându-se pe podiumul Campionatelor naționale ale Ministerului de profil.
 
Îmi amintesc de ultimii mei ani de liceu, 1968 - 1970, când echipele de handbal ale celor două unități școlare, Liceul «N. Bălcescu» (prof. Gheorghe Răuță) și Sc. Prof. IMUM ( prof. Teodor Crăciun) au fuzionat și au format o echipă de handbal foarte bună care a dominat competițiile judetene la nivel de juniori.
 
Despre Profesorul, Omul, Teodor Crăciun se poate vorbi foarte mult. Îmi este foarte greu să mai pot spune ceva, dispariția dânsului lasă un gol imens în învățământul și sportul medgidian și dobrogean.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin către ingeri, domnule profesor“, a precizat Valentin Petricală, cel care a jucat un rol deosebit în revigorarea handbalului la Medgidia, dar şi în dezvoltarea sportului în general.
 
„Colectivul Clubului Sportiv Școlar Medgidia regretă profund trecerea în neființă a domnului profesor Teodor Crăciun și transmite sincere condoleanțe familiei“, a fost și mesajul CSS Medgidia.
 
Sicriul cu trupul neînsuflețit de află depus la Casa Funerară „Nely“. Slujba de înmormântare are loc sâmbătă, 6 ianuarie 2024, de la ora 12.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: 1 (cu rol ilustrativ) - ZIUA de Constanța, 2 - Facebook (CSS Medgidia)
 
Citește și:
 
Decese în sport Constanța 2023
„După ce și-a serbat ziua, a plecat, lăsând îndurerate și cu multe lacrimi soția, mama și fiica!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii