Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Ghizilă, din Constanța, campion mondial la Duathlon

ro

13 Jun, 2022 10:53 2262 Marime text
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a Federației Române de Triatlon
  • Sportivul legitimat la ACS Trident Triathlon Team Constanța, pe care l-a reprezentat la competiție, s-a impus în proba de sprint, categoria de vârstă 30-34 ani. 

Performanță deosebită pentru sportivul constănțean Dacian Ghizilă, component al echipei Expelled Rom Logistic, care a devenit campion mondial la Duathlon, proba de sprint, categoria de vârstă 30-34 ani. 

Campionatul Mondial de Duathlon a avut loc în România, la Tg. Mureș.

Dacian Ghizila este co-fondatorul AS Expelled Concept, este un sportiv amator, care nu a făcut sport de performanță niciodată. A început să alerge de plăcere, în perioada de după facultate, când aștepta o funcție să navige. După ce, în anul 2021, a reușit să câștige titlul de vicecampion național la Duathlon, în proba de sprint, anul acesta a devenit campion național al categoriei 30-34 ani, atât la proba standard, cât și în proba de sprint. La numai două săptămâni după Campionatele Naționale, devine și campion mondial, se arată într-un comunicat. 


Născut în 1990, Dacian Ghizilă a realizat timpul de 1:04:56, ocupantul locului secund, un alt român, Istvan Elekes, încheind concursul în 1:07:16. Pe poziția a treia s-a clasat Jack Thompson (Marea Britanie, 1:08:08).  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii