Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a reuşit Simona Halep să ajungă numărul 1 WTA

ro

04 Jan, 2019 19:27 1688 Marime text
Simona Halep, 27 de ani, este liderul mondial și vânează poziţia a 9-a a celor mai longevive sportive de pe prima poziţie în ierarhia feminină, ocupată în prezent de Caroline Wozniacki, scrie digisport.ro

Constănțeanca se află în Australia, unde urmează să debuteze în primul turneu al anului, la Sydney, motiv pentru care grupul de analiză al jocului, Game Insight Group (GIG) a făcut o analiză succintă a jocului Simonei.

Reprezentanţii GIG au scos în evidenţă câteva aspecte cheie care au propulsat-o pe româncă în fruntea clasamentului mondial: tehnic, tactic, fizic şi mental. GIG analizează aceste domenii în funcţie de performanţele spotivului şi oferă un anumit punctaj, scorul maxim acordat fiind unul de maximum 100 de puncte.

Astfel, pe plan tehnic, Simona Halep a primit 89 de puncte, punctul cel mai slab fiind aici lovitura de backhand, iar punctul forte fiind jocul la retur.

În plan tactic, sportiva noastră a primit 88 de puncte, aici punctul slab fiind considerat jocul prestat în raliuri, iar cel forte balansul în atac.

Pe partea fizică, GIG i-a acordat Simonei 92 de puncte, liderul mondial suferind la sprinturile repetate, dar compensează prin accelerare, anduranţă şi agilitate.

În fine, pe plan mental, Simona a primit cele mai multe puncte, 95 la număr. Aici, jucătoarea noastră este prezentată ca fiind foarte echilibrată. 

Evident, această analiză succintă a jocului a fost realizată în vederea primului turneu de Grand Slam al anului, care debutează pe 14 ianuarie, Australian Open, unde Simona Halep este principala favorită. În 2018, Halep a ajuns până în ultimul act al competiţiei, unde s-a înclinat în fața Carolinei Wozniacki. 

Halep va debuta în 2019 la Sydney, în direct la Digi Sport. Tragerea la sorți a tabloului va avea loc în cursul zilei de vineri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii