Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culturism și fitness Crina Orleanu și Laurențiu Mihalcea, de la CS Farul Constanța, pe locul cinci la Campionatul Mondial

ro

27 Oct, 2020 00:00 4673 Marime text
  • CS Farul Constanța, reprezentat și la Campionatul Mondial de la Cluj-Napoca.
  • Laurențiu Mihalcea a fost cel mai tânăr concurent de la secțiunea sa.
  • La începutul lunii viitoare, în Spania se va desfășura Campionatul Mondial pentru categoriile seniori și masters.


În România, la Cluj-Napoca, s-a disputat Campionatul Mondial de culturism și fitness rezervat juniorilor, întrecere la care a fost reprezentat și Clubul Sportiv Farul Constanța, prin Crina Orleanu și Laurențiu Mihalcea.

Ambii au ocupat poziții valoroase în topul mondial, clasându-se pe locul cinci, Crina Orleanu la bikini fitness (21-23 ani), categoria peste 1,66 m, iar Laurențiu Mihalcea la classic bodybuilding (16-23 de ani), întrecere open. Născut în 2002, Laurențiu (1,72 m și 72,7 kg greutate de concurs) a fost cel mai tânăr concurent de la categoria sa, ceilalți sportivi fiind născuți între 1997 și 1999. Sportivul de la CS Farul a fost devansat în clasament de concurenți din Polonia - locul 1, Ucraina - locul 2, Ungaria - locul 3 și România - locul 4. În ierarhia de la bikini fitness, Crina Orleanu a avut în fața sa, la final, sportive din Suedia - locul 1, Polonia - locul 2, Ungaria - locul 3 și Cehia - locul 4.
 

Locul întâi în clasamentul pe națiuni

Luna trecută, Crina Orleanu și Laurențiu Mihalcea au reprezentat România și la Campionatul Balcanic de culturism și fitness, întrecere rezervată categoriilor juniori, seniori și masters, masculin și feminin, care s-a desfășurat la Drobeta La Drobeta Turnu Severin. Grație rezultatelor obținute, România, a ocupat locul întâi în clasamentul pe națiuni. Delegația tricoloră a acumulat 160 de puncte, devansând Serbia (156p), Bulgaria (140p), Macedonia de Nord (55p), Bosnia-Herțegovina (41p) și Muntenegru (0p). La zestrea de medalii și puncte a României au contribuit și reprezentanții Constanței, de la cluburile Farul și Power Gym, care au urcat de șapte ori pe podium.
 

A devenit campioană balcanică

Cel mai bun rezultat al delegației constănțene i-a aparținut Crinei Orleanu, care a devenit campioană balcanică la bikini fitness junioare (21-23 ani), +1,66 m, iar la overall a ocupat poziția secundă. La classic bodybuilding juniori (16-20 ani), open, Laurențiu Mihalcea a devenit vicecampion balcanic. Peste puțin timp, va avea loc și Campionatul Mondial de seniori și masters la culturism și fitness, din Spania, de la Santa Susanna (5 - 8 noiembrie), iar de la CS Farul Constanța vor participa Cosmin Iancu și Delia Lăcătaru.

Sursa foto: Facebook (Florina Rovența)


Citește și:

Crina Orleanu, de la CS Farul Constanța, campioană balcanică la bikini fitness. Pe litoral au ajuns însă și alte medalii (galerie foto + document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii