Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Voleibalista Alexia Ruci participă cu Naționala Under-17 a României la turneul din Turcia. Calificări pentru Euro

ro

18 Jan, 2023 00:00 1716 Marime text
 

 
• Tricolorele se pregătesc de evoluțiile de la turneul de precalificare zonal al Campionatului European din 2023.
 
Două tinere voleibaliste de la CSM Constanța, Alexia Ruci și Nicole Toma, au fost convocate la Naționala României Under-17 în stagiul de pregătire de la Izvorani premergător turneului de precalificare zonal al Campionatului European Feminin 2023.
 
Turneul se va desfășura în perioada 18 - 22 ianuarie, la Ankara, în Turcia, iar șapte echipe împărțite în două grupe se vor lupta pentru calificarea în faza următoare. „Cu antrenorii Radu Adrian și Negrei Adrian pe banca tehnică, România U17 caută să treacă de precalificările Turneului Final European 2023“, este mesajul CSM Constanța. La Izvorani a fost convocat lotul lărgit al reprezentativei tricolore, din care antrenorii au alcătuit lotul final pentru turneul de la Ankara. Dintre cele două reprezentante ale CSM Constanța în Turcia participă Alexia Ruci. La nici 15 ani (va împlini această vârstă pe 13 aprilie), Alexia (1,83 m) face pasul spre Naționala de junioare U-17 a României, bifând acum prima convocare la această reprezentativă. Născută și ea în 2008, Nicole Toma (fiica fostului mare handbalist Laurențiu Toma) este de vârstă mai mică decât Alexia, are și ea certe calități și cu siguranță nu va mai dura mult până la convocările oficiale la acest lot. Cele două sunt antrenate la CSM Constanța de Bianca Ioana Cojocaru, Vanesa Deșliu, Florin Voinea și Radu Began.
  
Din lotul României care va evolua în Turcia face parte și Sara Buricea (1,80 m), fiica lui George Buricea, antrenorul echipei de handbal CSM Constanța. În turneul din Turcia, vor evolua: în grupa A - Turcia, Grecia, Muntenegru; în grupa B - România, Bulgaria, Kosovo, Moldova. Câștigătoarele turneelor zonale (la feminin și masculin) se vor califica la faza finală a Campionatului European U-17 2023, iar din competiția feminină alte patru echipe cel mai bine clasate vor avansa în a doua fază a calificărilor.
 
Programul României U-17 în Turcia este următorul (ora locală a Turciei):

Miercuri, 18 ianuarie - România - Kosovo (20.00)
Joi, 19 ianuarie - Moldova - România (20.00)
Vineri, 20 ianuarie - România - Bulgaria (15.00).
 
Meciurile din fazele finale ale turneului din Turcia vor avea loc pe 21 și 22 ianuarie. Campionatul European U-17 se va desfășura în Serbia (Vrnjacka Banja) și Ungaria (Békéscsaba) în perioada 11-22 iulie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:
 
CSM Constanța
De ziua ei, antrenoarea Bianca Ioana Cojocaru a primit cel mai frumos cadou din partea voleibalistelor (GALERIE FOTO)

 
Așa tați, așa fiice!
George Buricea și Laurențiu Toma, bronz în Cupa României. Fetele lor, voleibaliste, aceeași medalie cu Academia Tomis (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii