Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

ro

12 Apr, 2024 18:28 883 Marime text
 
 
Tripla campioană europeană la box Amalia Niță, de la CSM Constanța, a făcut astăzi, 12 aprilie 2024, primul pas spre cel de-al patrulea titlu continental!

La Campionatul European pentru tineret, de la Porec (Croația), sportiva originară din comuna Lumina, județul Constanța, a câștigat meciul din semifinala categoriei 75 kg și s-a calificat în finală.

Un singur meci o mai desparte de medalia de aur pe campioana în vârstă de 18 ani, care este antrenată la club Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu.

În semifinală, Amalia Niță, sportivă neînvinsă în carieră, a dispus categoric de reprezentanta gazdelor.

Amalia Niță, în finala Campionatului European de Box pentru Tineret. Sportiva noastră a învins clar, prin decizie unanimă, sportiva croată Ema Plazina! Mult succes în finală!, este mesajul Federației Române de Box.


Amalia Niță este dublă campioană europeană de junioare și campioană europeană de tineret, ultimul titlu fiind obținut anul trecut la Erevan (Armenia), la categoria 70 kg, când a fost desemnată sportiva întrecerii!
 
Amalia Niță de la CSM Constanța va boxa pentru titlul european!
 
La Campionatele Europene de box pentru tineret de la Porec (Croaţia), vineri, Amalia Niță de la CSM Constanța a reușit o victorie concludentă, 5-0, la puncte în semifinalele categoriei 75 kg, în fața reprezentantei gazdelor, Ema Plazina.
 
Amalia și-a demonstrat valoarea și a reușit o calificare fără emoții în finala Campionatului European, după un meci pe care l-a dominat, punctând clar.
 
Constănțeanca este neînvinsă în carieră, fiind dublă campioană de junioare, iar anul trecut a cucerit aurul, la categoria 70 kg, la Europenele de tineret de la Erevan (Armenia).
 
În finala competiției continentale, duminică, Amalia Niță se va confrunta cu ucraineanca Olha Pylypchuk, învingătoare în cealaltă semifinală, cu 5-0 la puncte, în fața sportivei Zelina Ozdemir din Turcia.
 
Lotul feminin al României este antrenat de Constantin Gălbenuşe şi Luminiţa Turcin, iar la CSM Constanța, Amalia Niță este pregătită de Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu.
 
Hai România! Hai Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

În altă ordine de idei, Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, a fost ales în Biroul Federal al Federației Române de Box.
 

Sunt onorat pentru încrederea pe care oamenii din boxul românesc mi-au acordat-o și pentru alegerea în Biroul Federal al Federației Române de Box.
 
Mă bucur că în următorii patru ani voi avea oportunitatea de a face parte dintr-un colectiv unit alături de care sper să putem readuce boxul în prim planul sportului românesc.
 
Urc în “ring” cu speranța că voi putea contribui la dezvoltarea acestui sport care a adus României 25 de medalii olimpice de-a lungul timpului și a dat o panoplie de sportivi legendari și cu siguranță nu voi arunca prea ușor prosopul, a declarat Andrei Talpeș.

 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Box, Andrei Talpeș)

Citește și:


CSM Constanța
Neînvinsă în carieră, Amalia Niță boxează în Croația pentru al patrulea titlu de campioană europeană (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii