Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:08 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedinţii şi vicepreşedinţii de tribunalelor din ţară şi-au dat întâlnire la Constanţa. Ce decizii s-au luat

ro

30 May, 2017 20:23 1473 Marime text
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de Rezoluţia adoptată la data de 29.05.2017 de reprezentanţi ai judecătorilor de la tribunale cu ocazia întâlnirii semestriale a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor acestor instanţe, ce a avut loc la Constanţa.

În acest context, Secţia pentru procurori reafirmă preocuparea constantă a procurorilor pentru respectarea principiilor supremaţiei legii şi independenţei sistemului judiciar în ansamblul său şi acţionează în concordanţă cu acestea.

În egală măsură, trebuie menţionat faptul că în arhitectura constituţională şi legală actuală, Consiliul Superior al Magistraturii funcţionează ca organ colegial unic cu responsabilităţi directe şi exclusive în gestionarea carierei magistraţilor judecători şi procurori.

În contextul dezbaterilor asupra modificărilor legilor justiţiei, pe baza opiniilor centralizate exprimate de instanţe şi parchete, propunerile privitoare la atribuţiile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii şi ale celor două Secţii care vizează acele aspecte de carieră comună ale magistraţilor şi modul de ocupare a instanţelor şi parchetelor au fost însuşite de Comisia de specialitate din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Secţia pentru procurori reiterează şi militează pentru unitatea instituţională a Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi a sistemului judiciar în integralitatea sa, susţinând rolul fundamental al magistratului judecător în înfăptuirea actului de justiţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii