Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. CSM Constanța box Alexandru Buleu, bronz la „Centura de Aur“. Erson Huseim, medalie de argint (GALERIE FOTO)

ro

14 Jun, 2024 17:00 1040 Marime text

 
  • În semifinală, Alexandru Buleu a fost învins de Sotomi Holley Orlando, din Țara Galilor.
 
Sala Polivalentă din Târgu Mureș găzduiește, în această săptămână, întrecerile tradiționalului turneu internațional de box „Centura de Aur” la care participă boxeri valoroși din peste 20 de țări.
 
CSM Constanța a intrat în concurs cu doi pugiliști: Erson Huseim, la categoria 51 kg, și Alexandru Buleu, la categoria 75 kg, pregătiți la club de antrenorii Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu. Ambii sportivi și-au asigurat medalii. Alexandru Buleu a cucerit bronzul, fiind învins în semifinală, la puncte (5-0) de Sotomi Holley Orlando, din Țara Galilor, după un meci pe care boxerul de la CSM Constanța l-a început bine, dar pe parcurs experiența adversarului și-a spus cuvântul.
 
„O experiență importantă pentru Alexandru Buleu, care trebuie să se mulțumească la acest puternic turneu cu medalia de bronz“, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.
 
Erson Huseim va boxa duminică, 16 iunie 2024, în finală, cu Clepson dos Santos, din Irlanda. Constănțeanul are asigurată medalia de argint și își dorește să urce pe prima treaptă a podiumului.
 
Înainte de „Centura de Aur“,Alexandru Buleu și Erson Huseim au evoluat în finalele Cupei României pentru seniori Under-22, de la Brăila, și ambii au coborât treptele ringului victorioși.
 
La categoria 51 kg, Erson Huseim s-a dovedit a fi cel mai formă boxer, învingându-l în ultimul act, la puncte, cu 5-0, pe Florin Gîndac de la CS Mogoșoaia. Nici Alexandru Buleu nu i-a lăsat nicio șansă adversarului, Mihai Brindescu, de la CSM Reșița, de care a dispusîn aceeași manieră, la puncte, cu 5-0.
 
În semifinalele categoriei 60 kg, la tineret, Daniel Angelo Tutunea, de la CSM Constanța, a pierdut la puncte în fața lui Dumitru Axinte, de la Dinamo București, iar pugilistul de pe litoral a rămas cu medalia de bronz.

UPDATE:

În finală, Erson Huseim a fost învins la puncte de Clepson dos Santos, pugilistul constănțean cucerind astfel medalia de argint.
 
„Aflat la prima competiție majoră din carieră, pugilistul nostru a avut o evoluție curajoasă, dar experiența superioară a adversarului a fost decisivă, dos Santos câștigând la puncte cu 5-0.
 
Erson Huseim și-a adjudecat medalia de argint, însă a lăsat o bună impresie tuturor specialiștilor, anunțându-se un boxer de mare perspectivă“, este mesajul CSM Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Box)
 
Citește și:
 
CSM Constanța
Fosta gimnastă, campioană, Melisa Orazacai face acum box, aspirând la medalii și în „ringul magic“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii