Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Baschet Alexandru Olteanu - „Dacă primează spiritul de echipă, putem juca de la egal la egal cu oricine“

ro

19 Nov, 2023 17:00 1015 Marime text
 
 
  • În continuare în EuroCup Women, CSM Constanța mai are de jucat în grupă pe terenul lui Kibirkstis, la Vilnius, și cu Angers, în Franța.   
 
Echipa feminină de baschet CSM Constanța și-a încheiat evoluțiile pe teren propriu în grupa C a competiției continentale EuroCup Women, urmând a mai susține două partide în deplasare.
 
În ultima confruntare, formația de pe litoral a întâlnit, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța, echipa de pe primul loc, cu punctaj maxim, Galatasaray Cagdas Factoring (Turcia), și, chiar dacă gazdele au pierdut, cu 76-83, au făcut un nou meci curajos, ca în turul din Turcia, în fața finalista ediției trecute a întrecerii. Cu o echipă din care au lipsit jucătoare importante, din cauza accidentările, CSM Constanța a ținut din nou Galatasaray la o distanță de câteva posesii. După patru etape, clasamentul în grupă este următorul: 1. Galatasaray Cagdas Factoring - 8p, 2. Union Feminine Angers - 7p, 3. Kibirkstis - 5p, 4. CSM Constanța - 4p.
 
Un baschet mai agresiv și mai rapid
 
„Meciul din tur ne-a dat un aport moral. Știam că putem face o partidă bună, să stăm în meci cu ele și să le punem probleme. Am început foarte bine, după care, în sfertul doi, ne-am pierdut puțin din claritate în atac (și pe o apărare mai bună a lor), însă apoi am revenit, înțelegând că, dacă jucăm în echipă, și în apărare și în atac (și cred că aceasta a primat la acest meci, spiritul de echipă), putem juca de la egal la egal cu orice echipă. Așteptăm să revină toate jucătoarele. Cu o rotație cât mai lungă, putem practica un baschet mai agresiv și mai rapid, ceea ce ne dorim să facem. Iar acum, cu Galatasaray, cred că pe alocuri am reușit“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al CSM Constanța.
 
„E important să jucăm în cupele europene“
 
„E mereu bine să joci acasă. Le mulțumim tuturor celor care au venit la meci. A fost foarte frumos de jucat, cu un public așa de entuziast. Pentru mine, e o experiență deosebită la CSM Constanța. E important să jucăm meciuri internaționale, în cupele europene. Din păcate, am avut unele probleme de lot“, a menționat și baschetbalista Sigrid Koizar. Milos Paden, antrenorul lui Galatasaray, a punctat: „Nu am început meciul prea bine, am jucat lent. Am avertizat că CSM Constanța nu e o echipă rea, chiar dacă nu a câștigat până acum. Dar apoi am arătat caracter și am revenit. CSM are o formula de start foarte bună, dar s-a confruntat cu probleme de lot“. 
 
„Nu avem nimic de pierdut“
 
În continuare, CSM Constanța mai are de jucat în grupă pe terenul lui Kibirkstis, a Vilnius (pe 22 noiembrie) și cu Angers, în Franța, pe 29 noiembrie. „Nu avem nimic de pierdut, trebuie să practicăm un baschet frumos și să pregătim etapele următoare de campionat. Cu siguranță, nu vom merge doar să ne plimbăm, vrem să facem meciuri bune. Sperăm totodată să oferim un baschet frumos și în campionat și cupă“, a mai spus Alexandru Olteanu.
 
Echipa Under-15, victorii pe linie la Ovidiu
 
La masculin, în Campionatul Național Under-15, la primul turneu organizat la Ovidiu, baschetbaliștii de la CSM Constanța, antrenați de Norbert Kovasch, au avut evoluții foarte bune și s-au impus în toate meciurile. CSM Constanța a dat piept cu CSS Târgoviște, ACS Toyin, ACS Play București și ACS Pro Basketball Group București, având victorii concludente în toate partidele. Lotul cu care CSM Constanța U15 a abordat acest turneu a fost format din Alin Ștefănescu, Luca Crăciun, Robert Buzău, Victor Bocai, Manolis Vatistas, Cristian Iordache, Eric Iacomi, Octavian Greavu, Matei - Ștefan Balamaci, Demian Dendiu, Andrei Urdăreanu și Mihnea Rusu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)

Citește și:
 
Baschet
CSM Constanța, un nou meci curajos în fața finalistei EuroCup Women, Galatasaray Istanbul (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii