Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, pregatita pentru start

ro

03 Sep, 2009 02:42 5101 Marime text

cs_tomis.jpgOpt jucătoare noi au venit la echipa de pe litoral în această vară, lor alăturându-li-se trei componente ale formaţiei constănţene, revenite după împrumuturi la alte grupări

La mai puţin de o săptămână distanţă de startul noului sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, formaţia CS Tomis Constanţa şi-a prezentat, ieri, la Sala Sporturilor, lotul cu care va ataca podiumul.

După doi ani consecutivi în care echipa nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul, calificarea într-o cupă europeană, preşedintele grupării de pe litoral, Gheorghe Slabu, speră ca anul acesta să vadă echipa pe podiumul Ligii Naţionale. El a demarat în vara care tocmai a trecut o campanie de transferuri în urma căreia echipa să se lupte de la egal la egal cu forţele campionatului. Astfel, după ce toate sportivele străine aduse cu surle şi trâmbiţe anul trecut au plecat pe uşa din dos, au fost transferate mai puţin de opt jucătoare. În prima instanţă, Georgiana Pătru şi Mihaela Crăcană au fost transferate pe litoral de la Oţelul Galaţi. După cele două, gruparea constănţeană a dat lovitura, înregimentându-le pe Elena Avădanii şi Janina Luca, de la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi pe Andreea Tâlvac, de la CSM Ploieşti. Ultimele trei nume sosite la Constanţa sunt Cristina Zamfir, Ioana Pătuleanu şi Oana Cârstea, toate trei aduse de la KZN Slatina. Acestora li s-au adăugat Mateescu şi Druţu, revenite după împrumuturile la alte formaţii. Din vechiul lot au mai rămas doar Doina Avram, Pîrîianu, Seifer, Hamciuc, Iovănescu, Szabo şi Grigore. Nici banca tehnică nu a scăpat de schimbări, fiind adus ca antrenor principal Goran Kurtes, nimeni altul decât fratele tehnicianului de la HCM, Zoran. Secundul sârbului a fost numit Victor Dăbuleanu, fostul principal al echipei KZN Slatina. „Trebuie să uităm ce a fost sezonul trecut şi să ne apucăm serios de muncă pentru această ediţie de campionat. Modificările de la echipă ne dau dreptul să sperăm la un loc pe podium şi eu sunt încrezător că în campionatul următor vom face o figură frumoasă", a declarat preşedintele CS Tomis, Gheorghe Slabu.

cstomis_.jpgLotul echipei CS Tomis Constanţa în sezonul 2009-2010 este: portari - Mihaela Blaga Crăcană, Doina Avram, Raluca Borodi, Daniela Petrescu; extreme - Diana Pătru, Ionela Topa, Ionela Cârstea, Mihaela Seifer, Elena Avădanii, Andreea Dincu; pivoţi - Alexandra Iovănescu, Ana Maria Hamciuc; linia de 9 metri - Andreea Tâlvâc, Diana Druţu, Cristina Zamfir, Mihaela Pârâianu, Loredana Mateescu, Gabriela Szabo, Ioana Patuleanu, Georgeta Grigore, Janina Luca.

Ediţia 2009/2010 a Ligii Naţionale feminine debutează sâmbătă, 5 septembrie. Prima adversară a grupării de la malul mării este Universitatea Jolidon Cluj, meciul urmând să se dispute la Sala Sporturilor din Bistriţa, la arena din Cluj desfăşurându-se în această perioadă unele lucrări de modernizare. Meciul va începe la ora 17.30. Programul primei etape arată astfel: Rulmentul Braşov - CSM Cetate Deva (vineri, ora 19.00), Rapid CFR Bucureşti - HCM Baia Mare (sâmbătă, ora 10.30), HC Dunărea Brăila - HCM Buzău (sâmbătă, ora 11.00), HC Zalău - Universitatea Reşiţa (sâmbătă, ora 11.00), Ştiinţa Bacău - HCM Roman (sâmbătă, ora 11.00), Oltchim Râmnicu Vâlcea - HC Oţelul Galaţi (marţi, 8 septembrie, ora 20.30).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • JM 03 Sep, 2009 00:18 Ti-am mai spus ca n-ai treaba cu sportul... Daca tu ai vazut-o pe Cazacu ieri, la sala, te rog sa mi-o arati si mie... Al patrulea portar este Petrescu Daniela, de la Slatina, componenta a lotului national de tineret. Iar din lotul de anul trecut, ar fi trebuit sa le remarci si pe Ionela Topa (cu... o caruta de ani de cand joaca la Constanta!) si Raluca Borodi (fosta Avram). O alta noutate este Andreea Dincu, la primul an ca senioara, venita de la CSS 1. De cele doua jucatoare cu dubla legitimare nu-ti mai spun, ca ametesti... Acum, ce spui, facem juma-juma banii pe care ii iei pe acest articol? Desi, ca sa fiu sincer, daca ti-as fi sef, te-as pune sa platesti ca sa-ti dau sansa de a scrie.... A... vezi ca pe Mihaela Cracana o cheama, de vreo trei ani, Blaga.