Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Farul Constanța. Gimnasta Alexia Vânoagă, vicecampioană la FOTE 2023 „Și-a reconfirmat valoarea și constanța“ (GALERIE FOTO)

ro

01 Aug, 2023 18:00 1534 Marime text

 
  • Din delegația de gimnastică a României la FOTE 2023 au mai făcut parte, de la Constanța, pe lângă Alexia Vânoagă, gimnasta Miruna Botez (CSS1 Constanța) și antrenoarea Alexiei, Carmen Traicu.   
 
După ce, în luna aprilie 2023, devenise vicecampioană mondială de junioare la bârnă, cu ocazia întrecerii din Antalya, gimnasta de la CS Farul Constanța Alexia Gabriela Vânoagă (antrenoare, Carmen Traicu) și-a adăugat în palmares o altă medalie de argint la o întrecere internațională de primă mărime, Festivalul Olimpic al Tineretului European.
 
Ediția 2023 a FOTE s-a disputat în Slovenia, la Maribor, iar, grație unei evolușii deosebite, Alexia Vânoagă a fost a doua în finala de la bârnă.
 
„Am trăit cu sufletul la gură acest concurs din doua perspective: prima a fost dată de așteptările unui succes care să mențină echipa României în elita europeană și cea de-a doua - prezența Alexiei Gabriela Vânoagă, gimnasta Farului, care avea de apărat titlul de vicecampioană mondială cucerit în acest an.
 
Având această dublă încărcătură pe umeri, cuplul câștigător Alexia Gabriela Vânoagă și antrenoarea Carmen Traicu au gestionat aproape perfect prezența în concurs. Gabi și-a reconfirmat valoarea și constanța, ea devenind cu fiecare concurs la care participă un pilon de grație, stabilitate, echilibru emoțional și competitivitate pentru echipa din care face parte, iar Carmen a participat pentru prima dată în calitate de antrenor al Lotului Național la o competiție oficială.
 
Pe acest fond, Gabriela a devenit vicecampionă la bârnă la FOTE 2023, iar celelalte rezultate la acest concurs au fost: Locul VI = echipă, Locul VI = sol, Locul VII = individual, Locul VIII la sărituri și Locul IX la echipă mixtă“, se arată pe site-ul oficial al CS Farul.
 
Delegația României la FOTE 2023 a fost formată din Alexia Vânoagă (CS Farul), Miruna Botez (CSS1 Constanța), Anamaria Mihăescu, Iustin Radu Mihai, David Puicea și Flavius Borca, împreună cu antrenorii Carmen Traicu, Sebastian Nemeș, Răzvan Șelariu și Ștefan Gal, plus asistentul medical Justin Răduțu.

Alexia Vânoagă și Miruna Botez fac parte din proiectul „Țară, țară vrem campioane“, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom. În finala de la bârnă, Miruna Botez s-a clasat pe locul șase.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: csfarul.ro
 
Citește și:
 
Constanța. Gimnastică
Alexia Vânoagă, vicecampioană la FOTE 2023 (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii