Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Farul Constanța. Aurel și Darius Tătaru Tată și fiu, halterofili, medaliați la același concurs. Juniorul a stabilit și un record național! (galerie foto)

ro

09 Oct, 2021 00:00 4411 Marime text

 
  • Aurel Tătaru are 40 de ani, iar fiul său - 16 ani, competiția la care au urcat pe podium „în familie“ fiind ediția 2021 a Campionatului Național de seniori.
  • Darius Tătaru e campion al României și multiplu medaliat la nivel juvenil, cucerind aurul, de curând, la categoria U-17, dar și în anii din urmă.
  • Antrenor la CS Farul și încă sportiv activ, Aurel Tătaru e multiplu campion și recordman național, dar și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori. 
 
Faza finală a Campionatului Național de haltere rezervat seniorilor, întrecere desfășurată la Onești, le va rămâne mereu în amintire constănțenilor Aurel și Darius Tătaru, tată și fiu, care au avut bucuria de a urca în premieră ambii pe podium la același concurs. Medalii în familie, ce tablou frumos!
 
În vârstă de 40 de ani (va împlini 41 la finele lunii viitoare), Aurel Tătaru este antrenor la secția de haltere a CS Farul Constanța (alături de Adrian Roșu), dar ambii sunt și sportivi activi și nu e concurs de seniori la care să nu cucerească medalii în continuare. Fiul lui Aurel, Darius, are 16 ani (în decembrie va face 17), iar la competiția de la Onești a concurat pentru prima dată la Naționalele de seniori, o categorie de vârstă superioară celei a lui. Deși s-a confruntat cu sportivi mult mai în vârstă și mai experimentați ca el, tânărul sportiv a abordat întrecerea cu încredere, cu atât mai mult cu cât, în urmă cu două săptămâni, el devenise triplu campion național la categoria Under-17. Iar evoluția de la seniori, la categoria 89 kg, i-a fost răsplătită cu medalia națională de bronz la aruncat. În plus, performanța cu care a urcat pe podium, 161 kg, reprezintă nou record national la categoria de vârstă U-17! La Onești, tatăl, Aurel, a concurat la categoria 109 kg și a cucerit trei medalii: două de argint și una de bronz.
 
Vrea să-și întreacă părintele
 
Aurel Tătaru este tare mândru că fiul său îi calcă apăsat pe urme în haltere. Darius, care e unicul copil al familiei Tătaru, a fost adus de mic la sală. Având permanent în fața ochilor un bun exemplu, pe tatăl său, un campion, copilul nu avea cum să nu se îndrăgostească și el de haltere și să i se dedice trup și suflet acestui sport greu, dat atât de frumos. A făcut cunoștință prima dată cu bara, discurile și trepiedul pe când avea șase - șapte ani, iar pe la zece ani a intrat mai serios în fenomen. Acum are aproape 17 ani și este deja campion al României la nivel juvenil, cucerind aurul și acum, la categoria U-17, dar și în anii din urmă. Pe lângă titlurile de campion, Darius are în palmaresul său de până acum și multe medalii de argint și bronz. „Darius a realizat o performanță foarte bună la Onești. Sunt fericit de evoluția sa sportivă. E un tânăr extrem de ambițios, care și-a propus să mă întreacă în ce privește realizările mele din haltere. Ceea ce nu poate decât să mă bucure, atât ca antrenor, cât și părinte“, a precizat Aurel Tătaru, multiplu campion și recordman național, dar și medaliat cu bronz, cu ani în urmă, la Campionatul Mondial de juniori. 
 
CS Farul, 21 de medalii la seniori
 
La Onești, Adrian Roșu a cucerit trei medalii de bronz la categoria 96 kg, iar dintre sportivii pregătiți la CS Farul de Aurel Tătaru și de el au mai urcat pe podium Bianca Dumitrescu - trei medalii de aur la categoria 45 kg; Alexandru Paliciuc - două medalii de aur și una de argint la categoria 102 kg; Ecaterina Tretiacova - trei medalii de argint la categoria 76 kg; Iulia Mocanu - trei medalii de argint la categoria +87 kg; Mariana Dumitrache - o medalie de bronz la categoria 64 kg; Laurențiu Măgureanu - o medalie de bronz la categoria 67 kg. În total, CS Farul a obținut la Naționalele de seniori de la Onești 21 de medalii. Laurențiu Măgureanu are dublă legitimare, CS Farul - LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, iar la Naționalele U-17 a ieșit și el campion al României, precum Darius Tătaru.           
   
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Aurel Tătaru)
 
Citește și:

 
Constanţa
Halterofilul Darius Tătaru, de la Farul Constanţa, campion naţional de juniori III (galerie foto)

 
Aurel Tătaru, antrenor la lotul de haltere al României
 
Povestea lui Alexandru Paliciuc, halterofilul campion de pe Fregata „Mărăşeşti”. Ţinteşte tot mai sus!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii