Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. „O mică lecție de viață“ de la Matei Silivestru Pentru a nu întârzia la cursuri, s-a antrenat cu noaptea-n cap. Singur în bazin! (GALERIE FOTO)

ro

21 Jan, 2022 00:00 4798 Marime text

 
  • Tânărul sportiv este pregătit de Octavian Tileagă, antrenor emerit.
  • Matei a devenit vicecampion al României după numai doi ani de antrenamente. 
  • La Cupa României pentru cadeți, Matei Silivestru a urcat de trei ori pe podium și a stabilit noi recorduri personale.
 
Unul dintre înotătorii de mare viitor de la Palatul Copiilor Constanța, Matei Gabriel Silivestru, dovedește zi de zi că performanța sportivă nu se poate obține decât cu multă muncă și cu sacrificii. La vârsta lui, încearcă să împace și școala, și natația, și reușește aceasta, într-un mod strălucit.
 
Matei este pregătit de antrenorul emerit Octavian Tileagă, cel care a constatat, recent, încă o dată, că elevul său urmează drumul care trebuie în direcția marii performanțe. Antrenorul cu care Răzvan Florea a obținut medalia olimpică la Atena, în 2004, vorbește despre „o mică lecţie de viaţă de la un copil de 12-13 ani (n.r. Matei), care m-a uns la inimă“. Astfel, pentru a nu întârzia la cursuri, având ore dimineața, dar și nedorind să piardă ceva din antrenament, tânărul înotător a intrat, cu noaptea-n cap, în bazin, mai devreme decât ceilalți colegi ai săi, și s-a pregătit, avându-l pe margine pe Octavian Tileagă.  
 
Înfruntând întunericul și frica de căini
 
„În ultima perioadă, spun experții, doar 25% dintre copii au ieşit din casă la plimbare zilnic. Sportul a pierdut teren şi în şcoli, jumătate dintre copiii de până în 14 ani nu mai fac mişcare. Copiii sedentari de azi sunt adulţii obezi de mâine. Din fericire, «delfinașii» mei merg pe alte principii. Categoric mai sănătoase. Ti-e mai mare dragul să-i vezi zilnic, dimineaţa la ora 6.30, sosind la antrenament. Unii înfruntând chiar întunericul din parc, traversând în pas alergător aleile de frica câinilor (deşi, fie vorba intre noi, căţeii îi cunosc si nu-i atacã). Cel mai mult mă bucura însă faptul că au înţeles un lucru esențial în sportul de performanță. Acea lege nescrisă care spune că «înotătorul cu experiență tehnică nu are limite pe termen lung, în vreme ce înotătorul cu deficiențe tehnice nu are decât limite». Asta cere să te pregătești cât mai des. Așa se face că Matei al meu, având școală dimineața, a acceptat totuși să facă un antrenament în plus, intrând în bazin mai devreme decât ceilalți colegi de-ai lui şi antrenându-se singur- singurel, pentru a nu întârzia la cursuri. Bravo, Mateuţ! Cine se intreabă cum ai reușit să ajungi vicecampion național după numai doi ani de antrenamente găseşte rãspunsul acum!“, a menționat pe Facebook Octavian Tileagă.
 
„Vine el și aurul!“
 
Râvna băiatului și modul dedicat în care acesta se apleacă asupra pregătirii i-au adus cuvinte de apreciere și din partea altor apropiați. „Adevărat, domnule profesor! Avea în urechea stângă și meșa cu tratament. Să îl țină Dumnezeu sănătos și ambițios în continuare. Sănătate și dumneavoastră, să puteți fi lângă el!“, „Felicitari, Matei, vine, vine el și aurul! Succes în pregătire «Delfinașilor»!“, „Ambiție a avut de când era mic și mă bucur că nu l-a părăsit. Super, tuși! Succes!“, „Nu ajunge să ai talent, fără muncă se duce de râpă, dar când mai eşti şi ambiţios, e reţeta perfectă. Bravo, Matei!“, „Muncă, pasiune, ambiție, determinare, ingredientele succesului. Iar când mai ai alături de tine și un profesor serios, dedicat, plin de experiență și mai ales de carte, sansele de reușită sunt mult mai mari! Succes, Palatul Copiilor!“ sau „Felicitări, Matei, ești cel mai bun, bravo, ambiție și muncă! Vei fi și pe locul 1, succes!“, au fost câteva dintre mesaje.
 
Trei medalii la Cupa României
 
La finele anului trecut, Cupa României la natație, întrecere rezervată cadeților (12 - 14 ani), care s-a desfășurat la Brașov, în bazin de 50 de metri, le-a adus medalii și noi recorduri personale și „delfinașilor“ de la Palatul Copiilor Constanța antrenați de Octavian Tileagă. Printre aceștia s-a numărat și Matei Gabriel Silivestru, care, la categoria de vârstă 12 ani, a cucerit trei medalii (argint la 200 m liber și la 400 m liber și bronz la 100 m liber).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă)

 
Citește și:
 
Palatul Copiilor Constanța
Medalii și recorduri personale pentru „delfinași“ la Cupa României. Cursa de 1.500 m, electrizantă! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii