Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:31 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, gazdă a sporturilor tradiţionale europene

ro

28 Apr, 2017 11:04 3008 Marime text


Federaţia Română de Oină în parteneriat cu Asociaţia Jocurilor antice din Italia, Asociaţia Europeană a Jocurilor şi Sporturilor Tradiţionale, Federaţia Teritorială Castilia și León de lupte tradiţionale şi Institutul de  Etnologie și Folclor din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţă, organizează la Constanţa, în perioada 30 aprilie -  3 mai a.c., prima întâlnire din cadrul proiectului cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene „Lupte tradiționale, cultura noastră: Stabilirea rețelelor în sud-estul Europei“. 

Scopul proiectului este de a promova şi dezvolta sporturile și jocurile tradiționale europene prin crearea de rețele transnaționale în domeniul sportului și al culturii. Mai mult, în cadrul proiectului se doreşte cercetarea, conservare și descoperirea de noi sporturi tradiţionale.

În plus, proiectul doreşte promovarea activităţilor de voluntariat în sport, împreună cu incluziunea socială, oportunitățile egale și  conștientizarea importanței activității fizice care favorizează sănătatea prin participarea sporită și accesul egal la sportul pentru toți.

„Proiectul îşi propune să sporească gradul de conștientizare a importanței sporturilor tradiționale ca instrument de educație, incluziune socială și transmitere a patrimoniului cultural”, a declarat Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină (foto).

Activitatea va consta în participarea la competiţii de lupte tradiţionale care se practică în Dobrogea şi organizarea unui seminar în care vor fi prezentate aspecte ale luptelor tradiţionale la nivel european.

Seminarul se va încheia pe data de 2 mai, cu o conferinţă de presă care va avea loc la hotelul Megalos din Constanţa, de la ora 15.00.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii