Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Echipă de competiții auto, campioană Viteză pe circuit! ToMa Racing Team aduce pe litoral rezultate importante (galerie foto)

ro

03 Aug, 2021 00:00 2684 Marime text


 
  • Echipa constănțeană a fost fondată în anul 2014.
  • ToMa Racing Team are în componență opt membri, piloții fiind Mihai Tomescu și Cristian Mangri.       
  • În 2016, ToMa Racing Team s-a clasat pe primul loc la finalul sezonului în Campionatul Național de Anduranță.
 
De șapte ani, de când a fost fondată, echipa de competiții auto ToMa Racing Team Constanța aduce pe litoral rezultate importante de la participările din Campionatul Național de Viteză pe Circuit, Lupo Cup și Campionatul Național de Anduranță - „Romanian Endurance Series“.
 
„Vârful“ competițional de până acum a fost atins în 2016, când ToMa Racing Team s-a clasat pe primul loc la finalul sezonului în Campionatul Național de Anduranță, întrecere în care a intrat în același an, odată cu achiziția noii mașini de competiție Porsche Cayman S (3.4 l, 320 CP). Denumirea echipei constănțene vine de la numele celor doi piloți, Mihai Tomescu și Cristian Mangri, ToMa Racing Team fiind formată din opt membri, ceilalți șase, în afară driverilor, fiind trei mecanici, un tehnician sisteme electronice, un inginer curse și un team manager.       

 
Trei mașini de competiție
 
 
ToMa Racing Team beneficiază de trei mașini de competiție - Porsche Cayman GT4 Club Manthey Racing, Porsche Cayman S (3.4 l, 320 CP) și Volkswagen Lupo GTI (1.6 l, 145 CP), cărora li se adaugă mașina de asistență tehnică, platforma auto și mașina de transport echipă. Formația constănțeană a participat în anii 2014 și 2015 atât în Campionatul Național de Viteză pe Circuit, cât și în Lupo Cup, competiții care s-au desfășurat pe circuitul MotorPark România (la Adâncata, în județul Ialomița), cu mașina Volkswagen Lupo GTI obținând podiumuri la toate etapele din campionat, iar 2015 fiind aureolat de titlul de vicecampioană. „Concurăm din pasiune, iar cursele pe circuit sunt preferatele noastre. Mulțumim pentru susținere partenerilor și tuturor celor care ne sunt aproape!“, a declarat Cristian Mangri. Cei doi piloți constănțeni iau startul și în întreceri care se întind pe distanța de 500 de kilometri.   
 
 
Se familiarizează cu Porsche Cayman GT4 pentru 2022
 
 
În Campionatul Național de Anduranță, actualul Romanian Endurance Series, piloții ToMa Racing Team au performat și după 2016, urcând pe podium în majoritatea etapelor. În 2021, echipa de pe litoral a continuat să participe în RES cu Porsche Cayman S și a început antrenamentele cu noua mașină, Porsche Cayman GT4 Club Mantley Racing, în vederea pregătirii debutului cu aceasta în anul competițional 2022. Întrecerile se derulează pe circuitele Motorpark Romania și Transilvania Motor Ring (din județul Mureș), iar, după cinci etape dintre cele opt ale stagiunii RES 2021, ToMa Racing Team se află pe locul cinci în clasamentul Open GT, cu 88 de puncte, fiind devansată de Willi Motorsport, 360.ro, Dao Racing (care ocupă în această ordine primele trei poziții) și Blitzwolf. Mihai Tomescu și Cristian Mangri au participat cu Porsche Cayman GT4 la o etapă, la anul urmând a derula un sezon complet cu acest bolid. 
 
 
Pe podium la gala ACR „Laurii pilotajului auto“
 
 
În 2016, ToMa Racing Team a susținut participarea junioarelor echipei în Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit. De asemenea, echipa constănțeană a intrat și în topurile care au răsplătit succesele competiționale pe plan intern. Un asemenea moment a fost și în martie 2018, când ToMa Racing Team s-a numărat printre laureate la festivitatea de premiere a campionilor Automobil Clubului Român, cu ocazia tradiționalei gale „Laurii pilotajului auto“. La eveniment au participat 100 de persoane (sportivi, oficiali si organizatori), fiind oferite cupe, plachete și medalii. La gala, în topul Endurance 2018, ToMa Racing Team (Mihai Tomescu, Cristian Mangri) a ocupat locul doi la clasa A3, după Risk Racing.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu ToMa Racing Team. Sursa foto: Photo.tdr, m_s_moments și Facebook (ToMa Racing Team). 
 
Citește și:
 
Şi-a făcut norma cu bolidul Renault Clio V6 Trophy
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, un nou titlu de campion al României la viteză în coastă! (galerie foto)

 
Debut de sezon
Pilotul constănţean Alex Cascatău, dublă victorie în Campionatul Național de Anduranță

 
Colecţionar de medalii
Pilotul Adrian Liviu Petrovici a încheiat pe podium şi sezonul 2020 al Moto RC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii