Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Demolare stadion „Gheorghe Hagi“ - 3 august 2023. Imagini spectaculoase din dronă (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

03 Aug, 2023 13:46 8271 Marime text
 
Lucrările de demolare a construcțiilor de la complexul stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanța (pentru a se construi, apoi, pe același amplasament, o nouă arenă, ultramodernă) avansează.

Demolarea a început luni, 10 iulie 2023, cu ocazia evenimentului „Arena de 10“, la care au fost prezente numeroase oficialități locale și naționale, din sport și din administrație, sportivi, antrenori și conducători de cluburi sportive.

Imagini spectaculoase din dronă, realizate joi, 3 august 2023, surprind un stadion din care au fost demolate aproape în totalitate tribunele, în urma treptelor de beton rămânând doar pământ.

De asemenea, a „dispărut“ și clădirea tribunei oficiale, iar utilajele au „mușcat“ din trei dintre cei patru stâlpi ai instalației de nocturnă.

De asemenea, se lucrează la demolarea sediului administrativ și a minihotelului, mare parte din curtea interioară fiind ocupată acum de moloz.   

Molozul rezultat în urma demolării este transportat pe fostul teren secund al complexului sportiv din str. Primăverii.

După demolare, Primăria Constanța va preda terenul liber de sarcini către Compania Națională de Investiții (CNI).
 
Proiectul noului complex sportiv este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI și UAT Constanța și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcții și 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilități.

Noul stadion din Constanța va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA.  
 
Pe șantierul existent acum la baza sportivă din strada Primăverii, se execută lucrări de desființare construcții existente de pe amplasamentul „Complexului Stadion «Gheorghe Hagi»“ (str. Primăverii nr. 2-11). Beneficiarul este Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Constanța, iar executant - Asocierea Apolodor Grup Construct SRL (ofertant lider) și Apolodor Demolari SRL, Popp & Asociații Consulting Engineering SRL. Primăria Municipiului Constanța a emis autorizația de desființare 36/28.06.2023. Data începerii lucrărilor a fost 10 iulie a.c., iar data finalizării lucrărilor este 11 noiembrie 2023.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:


Constanța. Demolare stadion „Gheorghe Hagi“
„Proiectoarele istorice“. Nocturna s-a stins, dar „amintirile vor rămâne vii în inimile noastre“​


Constanța
Iată care e data de finalizare a lucrărilor de desființare a construcțiilor existente la complexul stadion „Gheorghe Hagi“ (GALERIE FOTO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii