Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demolarea stadionului Gheorghe Hagi estimată la peste 12,3 milioane de lei fără TVA

ro

09 Nov, 2022 12:48 2704 Marime text


Primăria Constanța a lansat achiziția privind proiectare și execuția desființării construcțiilor existente pe amplasamentul „Complexului Stadion Gheorghe Hagi”.

Valoarea estimată este de 12.312.783,77 de lei fără TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24.11.2022 , ora 15:00 în SEAP.

Terenul trebuie eliberat de sarcini în baza protocolului încheiat cu Compania Națională de Investiții.

Desființarea lucrărilor se vor efectua în 210 de zile.

Primăria municipiului Constanța a eliberat pe data de 8 martie 2022 un certificat de urbanism pentru stadionul Gheorghe Hagi.
 
Prin CU 358 primăria dorește „Desființarea construcțiilor existente pe amplasamentul Complexului Stadion Gheorghe Hagi”, imobil situat pe strada Primăverii nr. 2-11. Documentul este valabil 12 luni.
 

Cum va arăta noul stadionul?
 
Complexul propus spre finanțare Companiei Naționale de Investiții cuprinde construirea stadionului Gheorghe Hagi, a Arenei de tenis „Simona Halep" și a Centrului sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente, dar și amenajări exterioare.

 Ultimele două componente ale Complexului se află pe lista sinteză.

Stadionul de fotbal va avea o capacitate de 18.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA.

Proiectul prevede și un teren de antrenament fotbal și atletism cu o capacitate de 1000 de locuri,  6 culoare de alergare și tribună cu acoperiș pe latura de sud. O clădire separate pentru vestiare pentru fotbal și atletism, accese, promenadă, alei și rețele de utilități dar și amenajări peisagistice.

Proiectul prevede și demolarea corpurilor existente, de la stadion la clădiri tehnice.

Valoarea totală a investiției este de 498.545.082 lei  milioane lei, din care cea mai mare parte, 477.925.646 lei vine de la Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții care va construi noul stadion.


Vă reamintim, fuziunea dintre Farul și Viitorul Constanța a fost oficializată pe 21 iunie 2021, cu promisiunea că FC Farul va juca în cel mai scurt timp pe un stadion modern.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Este oficial. Consiliul Local Constanța aprobă pe 4 august predarea stadionului Gheorghe Hagi către Compania Națională de Investiții

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii